x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mai urmăreşti un clip, mai asculţi o ştire

Mai urmăreşti un clip, mai asculţi o ştire

de Alexandru Radescu    |    27 Sep 2009   •   00:00
Mai urmăreşti un clip, mai asculţi o ştire

Philips GoGear Opus este un mp3 player cu redare de fişiere video. Nu are ecran tactil, dar a fost echipat cu un meniu simplu, intuitiv. Totul într-un ambalaj cu stil, la un preţ de 100 de euro.



Este vina noilor generaţii de telefoane mobile dacă în orice ecran al electronicelor de consum vezi o interfaţă tactilă. Si nu ar fi o „dramă" dacă nu te-ar încerca un sentiment aflat la graniţa între frustrare şi penibil atunci când îţi alunecă degetul pe un TFT obişnuit, fără să se schimbe ceva în meniul dispozitivului. Cam ăsta a fost începutul relaţiei cu mp3 player-ul audio/video de la Philips: GoGear Opus.

Display-ul are o diagonală de 2.8 inci, oferind o rezoluţie 320x240. Ce puteţi face cu ecranulĂ Puteţi rula videoclipuri, fotografii, filme, fişiere în format MPEG-4 sau WMV9 sau JPEG. Pentru imagini există şi slide-show, cu opţiunea de a alege timpii în care se succed: de la 2 la 20 de secunde. Pentru redarea audio cunoaşte formatul mp3, wma, aac, flac. Şi dacă tot am ajuns la acest capitol, să spunem că avem de-a face cu un player cu capacitate de stocare de 8GB (există şi varianta de 16GB) şi care cântăreşte 95 de grame. Puteţi însoţi playlist-ul şi cu imagini ale albumelor muzicale.

Mp3 player-ul are şi tuner FM, aşa că puteţi fi conectat şi la surse de ştiri. De asemenea, există opţiunea de a înregistra de pe postul de radio. De menţionat că secţiunea „biblioteca digitală" este împărţită între înregistrări radio şi reportofon. Şi dacă tot vorbeam de meniu simplu şi intuitiv, atunci când te hotărăşti să ştergi un fişier nu este eliminat din prima, ci mai ai de bifat o căsuţă. Un fel de „eşti sigur că...?", ceea ce te apără de o ştergere din greşeală.

De pe CD-ul cu care vine la pachet (conţine şi o husă) poţi folosi o aplicaţie prin care se descarcă materiale video de pe internet (site-uri de tipul YouTube), conectând prin USB la computer. Dar cum manualul îţi cere utilizarea browser-ului Internet Explorer pentru acces la internet, am refuzat din start să testez şi această opţiune, considerând nepotrivit acest „parteneriat", în defavoarea variantelor open source.

În ceea ce priveşte acumulatorii, producătorul ne asigură de 30 de ore de redare continuă de muzică sau până la şase ore de redare video sau echivalentul a trei filme. Nu aş băga mâna în foc având în vedere ce îmi arăta bateria după două-trei ore de muzică, radio şi joacă prin meniu.

Am lăsat special la urmă căştile intraauriculare cu care te poţi bucura de sunete impecabile, graţie tehnologiei Full Sound. Algoritmii de procesare audio nu „bruiază" nici subtilităţile instrumentelor, nici per­formanţele vocale.

×
Subiecte în articol: gadget