x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Majoritatea europenilor preferă conexiunile Wi-Fi la Internet

Majoritatea europenilor preferă conexiunile Wi-Fi la Internet

01 Aug 2013   •   17:45
Majoritatea europenilor preferă conexiunile Wi-Fi la Internet

Un nou studiu al Comisiei Europene confirmă că majoritatea cetăţenilor europeni aleg să utilizeze conexiunea Wi-Fi la Internet, iar tendinţa va continua, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Astfel, 71 % din volumul total al traficului de date fără fir din UE din 2012 a avut drept destinaţie telefoanele inteligente şi tabletele care folosesc conexiunea Wi-Fi, această valoare putând creşte la 78 % până în 2016. Aceste rezultate surprinzătoare indică modul în care tarifele mai mici pe care le plătesc consumatorii pentru a utiliza punctele de acces la Internet fără fir schimbă comportamentele, iar studiul recomandă să se pună la dispoziţie frecvenţe suplimentare în toată Uniunea Europeană pentru a sprijini această cerere în creştere.

Neelie Kroes, vicepreşedintă a Comisiei Europene, a declarat: “Conexiunea Wi-Fi are un succes enorm. Toată lumea are de câştigat de pe urma ei. Mă voi asigura că, prin frecvenţe suplimentare şi norme mai puţin stricte, Comisia Europeană contribuie la extinderea utilizării conexiunii Wi-Fi.”

Deşi reţelele 3G/4G sunt esenţiale pentru o activitate cu adevărat mobilă, în prezent este costisitor să se achiziţioneze drepturile de utilizare a frecvenţelor necesare funcţionării acestor reţele, consumatorii plătesc tarife ridicate pentru a le folosi (în roaming, de exemplu), iar reţelele sunt deja congestionate în multe părţi din Europa din cauza lipsei de frecvenţe alocate.

“Sistemele prin care reţeaua Wi-Fi este utilizată în comun de mai multe persoane ilustrează foarte bine modul în care, prin crowdsourcing, se poate asigura o conexiune mai bună la Internet pentru toată lumea. Orice cetăţean european ar trebui să poată avea acces la internet şi atunci când nu se află acasă sau la locul de muncă,” a adăugat Neelie Kroes.


×
Subiecte în articol: acces internet wi-fi