x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Marius Ghenea a preluat si PCGarage.ro

Marius Ghenea a preluat si PCGarage.ro

de Alexandru Radescu    |    23 Sep 2009   •   00:00

Marius Ghenea, proprietar FiT Distribution si PCFun.ro a preluat PCGarage.ro, o mişcare considerată drept “cea mai importanta consolidare din piaţa de retail online”.



“Atât PCfun.ro, cât şi PCGarage.ro se numără printre primii jucători pe piaţa de retail IT&C din Romania, iar combinaţia lor generează o entitate suficient de importantă pentru a putea a concura în mod eficient cu liderul pieţei, eMAG”, a declarat azi Marius Ghenea. În prima parte a anului, Ghenea a achiziţionat şi ShopIT.

“Am început această afacere de la zero, în anul 2005, ca şi alţi antreprenori români din domeniul online, punând împreună eforturile mele şi ale soţiei mele, Cristina, care mi-a fost şi asociată în business-ul PC Garage, până la aceasta tranzacţie. Vânzarea companiei în acest moment este datorată faptului că am reuşit să atingem un anumit nivel de business de la care, fără investiţii suplimentare, nu am fi putut să trecem la etapa următoare de dezvoltare şi să ne luptăm pentru lidership pe această piaţă”. a declarat Gabriel Vasile, directorul executiv şi acţionarul majoritar PCGarage.ro.

FiT Distribution a avut vânzări de aproximativ 15 milioane de euro pe 2008. PC Garage a realizat în 2008 o cifră de afaceri de aproximativ 8 milioane euro. PC Garage a raportat, în prima jumătate a anului 2009, o creştere de 20%, în timp ce FiT Distribution a avut o creştere consolidată de 35%, an la an.

Din punct de vedere al traficului online, conform Trafic.ro, PCFun.ro are, în medie 6000 de vizitatori unici/zi (luni-vineri) în timp ce PCGarage.ro înregistra peste 15.000 unici/zi.

×
Subiecte în articol: redactie