x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Meniu de hacker, versiunea 2014: dispozitive medicale, computere auto de bord

Meniu de hacker, versiunea 2014: dispozitive medicale, computere auto de bord

de Alexandru Radescu    |    16 Ian 2014   •   20:19
Meniu de hacker, versiunea 2014: dispozitive medicale, computere auto de bord

Atacurile asupra dispozitivelor medicale sau asupra computerelor auto de bord, reclamele pe reţele sociale sau viruşii tot mai sofisticaţi pentru Android sunt câteva ameninţările informatice de anul acesta care au alarmat deja companiile de securitate din domeniu.

Până în 2015 numărul de terminale conectate la internet peste tot în lume va ajunge la 25 de miliarde, iar până în 2020, se va dubla. Acestea includ dispozitivele de monitorizare a funcţiilor vitale, aparatura medicală, computerele auto de bord, semnalizatoarele de urgenţă, dispozitivele de uz casnic. Fiecare în parte cu propriile setări de securitate, acestea vor deveni principalula ţintă a criminalilor informatici, avertizează experţii BitDefender România.

Smartphone şi tablete

Androidul are în acest moment aproximativ 70% din piaţa de sisteme de operare pentru mobile, ceea ce îl face foarte relevant pentru escrocii informatici. Dacă punem la socoteală că terminalele mobile sunt şi mijloace de plată (prin sms-uri către numere cu supra-taxă sau noile plăţi prin Near Field Communication – NFC) hackerii se vor axa din ce în ce mai mult pe crearea de viruşi pentru Android. Folosirea din ce în ce mai frecventă a telefoanelor personale la serviciu şi invers le va permite hackerilor să ţintească mai bine companiile şi utilizatorii individuali.

×