x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Metoda prin care fură hoţii PIN-ul de la card

Metoda prin care fură hoţii PIN-ul de la card

10 Aug 2015   •   07:54
Metoda prin care fură hoţii PIN-ul de la card
Un inginer, pe nume Mark Rober, şi-a dat seama cum ar putea fura hoţii codul PIN la casele de marcat, prin utilizarea unei tehnologii destul de ieftine.

Aceştia nu au nevoie decât de o carcasă specială de iPhone, care captează imaginea termică a codului proaspăt tastat. Imaginea termică poate arăta nu numai cifrele care au fost tastate, ci şi ordinea în care au fost atinse, informează Noobz.ro .

Ştim de camerele de luat vederi termice de multă vreme, dar ca să foloseşti una ca aceasta, trebuie să faci o investiţie de mii de dolari. Recent, o companie numită FLIR System a început să vândă un aparat de fotografiat termic, care poate fi încorporat pe orice iPhone 5 sau 5S.

Acest tip de carcasă este disponibilă la un preţ de 349 de dolari şi poate fi găsită în majoritatea magazinelor Apple. Numele dispozitivului este FLIR One.

Rober a depistat cum ar putea hoţii să îţi afle codul PIN. Acesta a făcut un experiment, demonstrând modul în care aparatul foto poate capta imaginea termică şi poate arăta căldura de pe numerele tastate care formează codul PIN.

Află de pe Noobz.rocum pun mâna hoţii, de fapt, pe codul PIN şi cum poţi să te aperi de ei.

×
Subiecte în articol: pin card