x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft a cumpărat Skype

Microsoft a cumpărat Skype

de Cristian Ionescu    |    10 Mai 2011   •   13:55
Microsoft a cumpărat Skype

164652-skype-logo.jpgPotrivit unor rapoarte, gigantul Microsoft ar fi cumparat serviciul de telefonie Skype pentru suma de 8,5 miliarde de dolari, insemnand cea mai mare achizitie a Microsoft de pana acum. Ambele companii au refuzat sa comenteze informatia, insa se asteapta un comunicat de presa privind achizitia, in orele imediat urmatoare, scrie BBC, in editia online.

Potrivit ultimelor informatii, Skype ar avea in jur de 670 de milioane utilizatori in intreaga lume. Anul trecut compania a anuntat vanzarea unui procent din actiunile sale, insa inexplicabil, la scurt timp actiunea a fost pusa pe "hold", proabil din pricina faptului ca primise oferta Microsoft si aveau nevoie de "timp de gandire". Iata ca intr-un final s-a concretizat.

Majoritatea actiunilor Skype sunt detinute de un grup de investitori printre cei mai importanti aflandu-se Silver Lake si Andreessen Horowitz. 

Potrivit analistilor, Microsoft ar pune in scena strategica miscare pentru platforma si serviciile de vide-conferinta Skype, insa 8,5 miliarde de dolari e cam mult pentru niste servicii care abia daca au adus companiei vreun profit notabil. Retinem ca in 2009, Skype a vandut 70% din actiuni pentru 2.5 miliarde de dolari.

In principiu, cumpararea Skype de catre Microsoft nu a general un soc, nici macar o notabila uimire generala, insa, in asentimentul tuturor comentariilor, curiozitatea majora este pretul mai mult decat generos, inexplicabil. Probabil misterul va fi spulberat dupa anuntul Microsoft.

×