x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft îşi înşală utilizatorii pentru a face upgrade-ul la Windows 10

Microsoft îşi înşală utilizatorii pentru a face upgrade-ul la Windows 10

26 Mai 2016   •   15:22
Microsoft îşi înşală utilizatorii pentru a face upgrade-ul la Windows 10

Compania Microsoft a fost acuzată că îi păcăleşte pe utilizatori să facă upgrade-ul la Windows 10 pentru că butonul de ieşire (x) al ferestrei pop-up care recomanda această trecere activează upgrade-ul în loc să îl anuleze, aşa cum ar fi normal.

Microsoft îi încurajează pe utilizatorii sistemelor de operare mai vechi să îşi instaleze Windows 10, chiar dacă Windows 7 şi 8 sunt în continuare suportate de computere şi foarte multe persoane preferă să le utilizeze.

Clienţii Microsoft din întreaga lume se plâng de agresivitatea cu care Windows 10 este promovat, devenind singurul sistem de operare “recomandat”. Principala problemă este că multe persoane au căzut în capcana de a apăsa X şi au constatat că procesul de instalare nu este anulat, ci iniţiat.

Windows 10, lansat în luna iulie a anului trecut, poate fi obţinut gratuit de vechii utilizatori, iar dacă vor să facă trecerea după 29 iulie, vor fi nevoiţi să plătească.

Potrivit telegraph.co.uk, Microsoft susţine că utilizatorii pot să anuleze upgrade-ul chiar dacă aţi dat click pe X.

"Clienţii pot să aleagă dacă refuză sau acceptă upgrade-ul la Windows 10."

 

Cum poate fi anulat un upgrade

Dacă din greşeală aţi programat un astfel de upgrade, îl puteţi anula înainte de a fi instalat.

Selectaţi pictograma Windows de pe partea dreaptă (mâna dreaptă) şi selectaţi  “click here to change upgrade schedule or cancel scheduled upgrade”. (“daţi click aici pentru a schimba sau a anula data în care va avea loc upgrade-ul”)

Dacă vreţi să reveniţi la vechea versiune de Windows, puteţi face acest lucru selectând Setări, apoi Update & Security şi în final Recovery.

×