x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft va elimina de la distanţă programe nedorite pe computerele clienţilor săi

Microsoft va elimina de la distanţă programe nedorite pe computerele clienţilor săi

de Agerpres    |    12 Dec 2011   •   10:47
Microsoft va elimina de la distanţă programe nedorite pe computerele clienţilor săi

Unele aplicatii ale Microsoft Corporation vor putea sa dispara in viitorul apropiat de pe computerele utilizatorilor, urmand sa fie eliminate chiar de firma, printr-o conexiune internet cu comanda de la distanta, informeaza site-ul Windows Store, prin intermediul caruia Microsoft intentioneaza sa-si vanda aplicatiile.

Se va recurge la eliminarea unor programe, dupa cum explica cei de la Microsoft, in caz de fraudare a licentei sau atunci cand aplicatia ar reprezenta o amenintare pentru securitatea calculatorului unui utilizator sau altul.

Microsoft promite sa restituie valoarea programelor eliminate de la distanta, prin introducerea sumei aferente in magazinul sau online pentru proprietarul pagubit. In schimb, informatiile din computerele utilizatorilor care vor fi eliminate odata cu programul Microsoft se vor pierde, neputand face obiectul unor despagubiri.
Potrivit Microsoft, responsabilitatea pentru securitatea datelor revine exclusiv proprietarului de calculator.

Versiunea de test Windows Store urmeaza sa fie lansata experimental in luna februarie a anului viitor, simultan cu cea mai recenta versiune beta OC Windows 8.
Microsoft nu este prima companie care practica eliminarea de la distanta a unor aplicatii din computerele clientilor sai. Anterior, gigantul internet Google a initiat eliminarea programelor nedorite de pe smartphone. O functie similara exista si la iOS, care opereaza gadgeturile Apple.

×