x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft “visează” tablete

Microsoft “visează” tablete

04 Mar 2011   •   14:53

Microsoft ar putea lansa anul viitor o versiune a sistemului de operare Windows adaptată pentru tablet PC-uri, potrivit nor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. Testele publice pentru noua versiune de Windows vor începe la sfârşitul acestui an, au indicat sursele.

Microsoft lucrează la adaptarea sistemului de operare Windows 7 pentru utilizarea acestuia pe tablet PC-uri. Însă cu cât lansarea platformei întârzie mai mult, cu atât concurenţii Microsoft în domeniu, printre care Apple şi Google, îşi vor consolida poziţia pe această piaţă, notează Bloomberg.

"Dacă 2011 este un an al războiului tabletelor, Microsoft a întârziat foarte mult cu pregătirile de luptă", a afirmat Michael Gartenberg, analist la New Jersey.

Tabletele iPad, ale Apple, şi cele bazate pe sistemul Android, al Google, se vor afla în 2012 deja la a treia generaţie, a menţionat el. Până atunci, companiile Hewlett-Packard şi Research In Motion vor lansa şi ele a doua generaţie de PC-uri.

Competiţia pe segmentul tebletelor devine tot mai acerbă, în condiţiile în care numai în acest an vor intra pe piaţă peste 100 de modele noi.

Apple a introdus a doua versiune de iPad în această săptămână, la mai puţin de un an de la lansarea primului model. Compania a vândut până în decembrie 14.8 milioane de unităţi din prima variantă.

Termenele limită pentru lansarea de noi versiuni de Windows sunt schimbate deseori, în funcţie de rezultatele testărilor şi de îmbunătăţirile aduse. Windows Vista a ieşit pe piaţă cu o întârziere de doi ani, iar Windows 7 mai devreme cu câteva luni.

Cu sistemele de operare ale Microsoft sunt dotate peste 90% din PC-urile din întreaga lume. Apple deţine o cotă de peste 90% pe piaţa tabletelor, potrivit companiei.

×
Subiecte în articol: Microsoft windows 7 ipad tablet pc