x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft vrea muzica pe celulare

Microsoft vrea muzica pe celulare

20 Sep 2004   •   00:00

Compania condusa de Bill Gates se orienteaza din ce in ce mai mult si catre telefonia mobila, pregatind soft audio si video pe celulare.

CRISTIAN IONITA

Microsoft doreste sa ofere producatorilor de cipuri si handseturi tehnologie prin care utilizatorii ar putea asculta muzica stocata pe computer in format WMA. O data cu introducerea tehnologiei media a Microsoft in telefoanele mobile, consumatorii vor putea cumpara muzica de pe magazinele Internet care utilizeaza formatul Windows Media pentru a cripta si proteja melodiile.

In prezent, Motorola si NEC au decodoare Microsoft media integrate in handseturile pentru retele mobile 3G, care ramane inca o piata destul de limitata. Dupa cum apare intr-un comunicat, Microsoft are in vedere in special compania Nokia, dar si Siemens si Sony Ericsson.

Prin intrarea pe aceasta piata, Microsoft se va "duela" cu Apple, care luna trecuta a semnat un contract cu Motorola pentru a include in noile terminale o versiune redusa a playerului muzical si o protectie antipiraterie utilizate in iPod. Apple iTunes Music Store, care a fost primul jucator pe piata, este in prezent cel mai popular serviciu de download fisiere muzicale, detinand majoritatea vanzarilor on-line de muzica.
Si Microsoft, prin MSN, este implicat in vanzari on-line de muzica, dar rezultatele au fost sub asteptari.

×
Subiecte în articol: IT Microsoft