x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Moment istoric la Microsoft România: au scăzut afacerile cu 10-15%

Moment istoric la Microsoft România: au scăzut afacerile cu 10-15%

de Alexandru Radescu    |    29 Iun 2009   •   00:00

Cum mai sunt câteva zile până la închiderea anului fiscal 2008-2009, reprezentanţii Microsoft România au prezentat astăzi rezultatele estimative: o scădere a veniturilor de 10-15%.



După cum era de aşteptat, cel mai afectat segment a fost în zona de retail, având în vedere că piaţa de computere a scăzut în România (în perioada ianuarie-martie) cu 50%.
"Cifra de afaceri a Microsoft România, în cei 12 ani de la înfiinţare, a avut o creştere medie anuală de 50%. Pentru anul fiscal curent, care se va încheia pe 30 iunie 2009, turbulenţele la nivel economic ne-au făcut să reducem estimările iniţiale, pînă la o creştere de 20%”, a declarat în decembrie 2008, directorul Microsoft România.


Ciao Microsoft
Totodată, oficialii Microsoft România au anunţat preluarea echipei Ciao de la Timişoara, o divizie a companiei Greenfield, achiziţionată integral de compania fondată de Bill Gates. Este vorba de o echipă de 30 de angajaţi care trebuie să integreze în motorul de căutare Bing un model inteligent de selectare a preferinţelor utilizatorilor. Rezultatele căutărilor, după un produs sau serviciu, ar trebui să fie listate în funcţie de rating-urile diverşilor utilizatori. Există în Europa 7 portaluri Ciao.

Windows 7 la toamnă

În ceea ce priveste disponibilitatea în retail a noului sistem de operare Windows 7 (distribuit în UE fără IE si Windows Media Player), oficialii Microsoft România au precizat că este vorba de sfârşitul lunii octombrie. “Va fi cea mai amplă campanie de marketing derulată până în prezent de Microsoft”, a arătat Paula Apreutesei, Business Strategy Manager Microsoft România.



×