x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Moment istoric: vânzările de telefoane mpbile au un nou lider, după ce Samung a devansat Nokia

Moment istoric: vânzările de telefoane mpbile au un nou lider, după ce Samung a devansat Nokia

de Mediafax    |    12 Apr 2012   •   17:20
Moment istoric: vânzările de telefoane mpbile au un nou lider, după ce Samung a devansat Nokia

Samsung, cel mai mare producator de aparatura electronica din Asia, a devansat pentru prima oara Nokia in privinta vanzarilor de telefoane mobile, devenind lider mondial in primul trimestru gratie popularitatii smartphone-urilor Galaxy, estimeaza analisti intervievati de Bloomberg.

Compania sud-coreeana a livrat in total aproximativ 92 de milioane de telefoane mobile in primele trei luni, potrivit mediei estimarilor facute de cinci analisti.

Samsung a vandut 44 de milioane de smartphone-uri in primul trimestru, de peste trei ori mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, a estimat la inceputul lunii aprilie un analist al CLSA Asia-Pacific Markets din Seul.

Nokia a anuntat miercuri ca a vandut in primul trimestru 83 de milioane de telefoane mobile, din care 12 milioane de aparate smartphone si 71 de milioane de modele obisnuite.

Compania finlandeza a fost lider pe piata mondiala a telefoanelor mobile in ultimii 14 ani.

Samsung a beneficiat de popularitatea telefoanelor Galaxy, in timp ce cota de piata a Nokia a scazut, cumparatorii fiind atrasi de iPhone-urile preoduse de Apple si de aparatele cu sistemul de operare Android al Google.

"Samsung ia rapid locul Nokia", a declarat Lee Sun Tae, analist la compania Investment & Securities in Seul.

Tae considera ca Nokia va continua sa piarda teren, in lipsa competitivitatii pe segmentul smartphone.

Un purtator de cuvant al Samsung din Seul, James Chung, a refuzat sa comenteze estimarile analistilor privind numarul de telefoane vandute, citand politica companiei de a nu dezvalui astfel de date.

Samsung a raportat saptamana trecuta un profit operational peste asteptari, de 5,1 miliarde dolari in trimestrul incheiat la 31 martie, dublu comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Nokia a revizuit miercuri in scadere estimarile referitoare la profitul diviziei de telefoane mobile aferent primului trimestru, din cauza impactului avut de concurenta intensa, iar actiunile companiei finlandeze au scazut cu 14%. Compania estimeaza ca marja operationala a diviziei de telefoane si servicii a fost in primul trimestru de -3%, fata de nivelul zero anticipat initial.

Actiunile Nokia au scazut joi cu circa 7,5%.

×
Subiecte în articol: nokia top vanzari samsung galaxy