x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget N97 şi e-mail pentru toţi

N97 şi e-mail pentru toţi

de Alexandru Radescu    |    03 Dec 2008   •   00:00
N97 şi e-mail pentru toţi

Compania finlandeză Nokia a lansat ieri un telefon mobil cu ecran tactil şi tastatură qwerty, terminalul N97 cu capacitate de stocare de 64 GB. Compania a mai prezentat un serviciu de mail şi messenger, precum hărţi 3D cu info-trafic şi socio-localizare.



Nokia a prezentat ieri al doilea celular tactil din portofoliul companiei, terminalul N97. Este un model cu ecran tactil de 3,5 inci (rezoluţie 360 x 640) şi tastatură qwerty, capacitate de stocare de 64 GB, cameră foto de 5 MP şi video 30 fps. Telefonul funcţionează în reţea HSDPA, dar are şi conectivitate Wi-Fi, beneficiază de platforma GPS (geo-tagging) şi cântăreşte 150 de grame. N97 are sistem de operare Symbian OS v9.4, Series 60, costă 550 de euro şi va fi disponibil în prima jumătate a anului viitor.

MESSENGER ŞI MAIL
Terminalul vine pe piaţă echipat şi cu noile servicii anunţate ieri la evenimentul Nokia World de la Barcelona. Este vorba despre: Mail on Ovi şi Nokia Messaging. "Aproximativ 75% din populaţia lumii nu a utilizat încă e-mail-ul. Mulţi dintre aceşti oameni vor avea prima lor experienţă de utilizare a e-mail-ului folosind un telefon mobil, şi nu un PC", a declarat ieri Olli-Pekka Kallasvuo, preşedinte şi CEO al companiei finlandeze. Aproximativ 4 miliarde de oameni vor începe să folosească e-mail-ul mobil în prima parte a anului viitor, a arătat oficialul companiei, adăugând faptul că se face trecerea de la "elitism la e-mail pentru toată lumea".  Prin intermediul serviciului Mail on Ovi, utilizatorii vor putea crea şi accesa conturi de e-mail prin portaluri online şi de pe dispozitivul mobil. Pe de altă parte, Nokia Messaging va asigura utilizatorilor acces la conturile lor de e-mail existente şi la conturile de mesagerie instantanee Yahoo!, Google. Microsoft, AOL etc. De asemenea, a mai fost prezentat şi Maps on Ovi, un  serviciu gratuit care permite utilizatorilor să îşi planifice călătoriile de acasă, utilizând un PC care poate fi sincronizat cu telefonul mobil şi obţinând astfel acces la trasee preconfigurate şi destinaţii preferate din mişcare.

×
Subiecte în articol: IT