x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nestiute valente ale jocurilor video - Grafica 3D pentru prevenirea accidentelor de munca

Nestiute valente ale jocurilor video - Grafica 3D pentru prevenirea accidentelor de munca

de Alina Munteanu    |    19 Feb 2007   •   00:00
Nestiute valente ale jocurilor video - Grafica 3D pentru prevenirea accidentelor de munca

Francezii au dezvoltat un joc video cu grafica tridimensionala pentru salariatii interimari, cu scopul de a preveni accidentele de munca. 8.000 de CD-uri au fost deja distribuite in Franta.

Controversatele jocuri video uimesc din nou prin proprietatile pe care creatorii lor le scot la iveala. Dupa jocurile care promoveaza activitatea fizica, dupa cele care imbunatatesc respectul de sine, apar in prim-plan jocurile pentru siguranta muncii. Institutul National de Cercetare si Securitate din Franta se bazeaza pe jocurile video cu grafica tridimensionala pentru a preveni accidentele de munca pentru salariatii interimari. Interim Mission 3D ii pune pe eroi in situatii diferite si dificile pe care trebuie sa le scoata la capat. Fiecare jucator intra pe rand in rolul unui interimar, al unui intermediar si al unui angajat care trebuie sa dea ordine, in patru misiuni care se deruleaza pe santierul de constructie al unei cladiri, intr-o curatatorie industriala, la o groapa de gunoi si pe o platforma logistica.

SITUATII. Scenariile se deruleaza cu ajutorul unui sir de dialoguri scrise (4.500 de replici) si audio pe care jucatorul trebuie sa le foloseasca pentru a-si indeplini misiunea. El controleaza un personaj care se deplaseaza, poate utiliza instrumente, intreprinde actiuni care se pot solda sau nu cu accidente de munca mai mult sau mai putin grave. Scopul jocului este bineinteles ca personajul sa evite eventualele accidente. Desi misiunile sunt prevazute pentru situatii de urgenta, obiectivul pedagogic vizeaza luarea la cunostinta de catre cele trei categorii a riscurilor care pot aparea din lipsa de comunicare intre posturile diferite. Interimarii sunt astfel invatati sa ceara un maximum de informatie inaintea si pe tot parcursul misiunii pe care o desfasoara in plan real, iar jocul pune accent pe importanta pe care o au ordinele venite de la alti angajati in siguranta locului de munca.

Jocul a fost creat de doi angajati ai Institutului National de Cercetare si Securitate si a fost finantat de o agentie de plasare a fortei de munca. Acesta poate fi gasit si pe CD (8.000 de copii au fost deja distribuite in Franta), dar si pe site-ul institutului.

×
Subiecte în articol: IT munca