x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia concediază, Microsoft angajează

Nokia concediază, Microsoft angajează

de Alexandru Radescu    |    23 Mar 2011   •   14:18

Compania finlandeză Nokia va începe la sfârşitul lunii aprilie discuţii cu reprezentanţii angajaţilor pentru reduceri substanţiale ale numărului de locuri de muncă, ca urmare a încheierii unui parteneriat cu Microsoft.

Nokia a anunţat reprezentanţii angajaţilor că discuţiile "vor începe spre sfârşitul lunii aprilie", a declarat un purtător de cuvânt al grupului, citat de Reuters.

În februarie, Nokia a prezentat o schimbare a strategiei de dezvoltare, renunţând la propria platformă software pentru a folosi Windows Phone de la Microsoft. Sindicatele finlandeze se tem că restructurarea ar putea cauza pierdere a mai multe mii de locuri de muncă numai în statul nordic.

Planuri precise asupra reducerii numărului de locuri de muncă nu au fost, încă, făcute, a declarat preşedintele Nokia, Jorma Ollila, pentru cotidianul finlandez Helsingin Sanomat.

"Este o restructurare globală a operaţiunilor de dezvoltare de produse, aşa că nu este vorba doar de Finlanda", a spus el.

Acţiunile Nokia au pierdut aproape 30% de la anunţarea, în februarie, a parteneriatului cu Microsoft, notează Reuters.

Nokia are în România o fabrică la Jucu (judeţul Cluj) precum şi un Centru de cercetare şi dezvoltare, Nokia Enterprise Solutions, fosta firmă Intellisync, achiziţionată în 2006.

Pe de altă parte, filiala Microsoft din România va angaja anul acesta 100-110 persoane, majoritatea dintre acestea urmând să fie selectate prin intermediul reţelelor de socializare, a declarat azi country HR Lead al companiei, Cosmin Bordea.

"Procesul de angajare a început deja, iar pentru multe dintre poziţii apelăm la reţelele sociale, precum Facebook şi Twitter. Pentru restul, respectiv poziţiile de management apelăm la serviciile companiilor de executive search", a afirmat Bordea.

×