x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange fuzionează cu T-Mobile

Orange fuzionează cu T-Mobile

08 Sep 2009   •   00:00

Deutsche Telekom şi France Telekom poartă negocieri privind fuziunea subsidiarelor T-Mobile şi Orange din Marea Britanie, într-o companie deţinută în joint-venture de cele două grupuri, pentru a crea cel mai mare operator britanic de telecomunicaţii mobile, cu o cotă de piaţă de 37%.



Noul grup va fi deţinut în cote egale (câte 50% din acţiuni) de Deutsche Telekom şi France Telekom şi va avea circa 28,4 milioane de clienţi, adică 37% din totalul utilizatorilor de telefonie mobilă din Marea Britanie, se arată într-un comunicat publicat azi de cele două corporaţii.

Joint-venture-ul va avea venituri anuale de circa 9,4 miliarde de euro şi un profit EBITDA (înainte de includerea taxelor şi dobânzilor, deprecierii şi a amortizării) de 2,1 miliarde de euro, estimări bazate pe rezultatele de anul trecut ale subsidiarelor britanice ale celor două grupuri.
"Vom deveni lideri (...) pe a doua mare piaţă din Europa, cu siguranţă una dintre cele mai dure şi competitive", a declarat, în comunicat, directorul financiar executiv al Deutsche Telekom, Timotheus Höttges.

Fuziunea celor două companii va extinde atât gama de servicii, cât şi acoperirea şi calitatea serviciilor pentru clienţi.
"Combinarea operaţiunilor din Marea Britanie va consolida competiţia corectă (...) Acţionarii vor beneficia de o profitabilitate mai ridicată şi o creştere imediată a fluxului de numerar pe acţiune, fără creşterea gradului de îndatorare a celor două companii-mamă", a arătat, la rândul său, directorul financiar executiv al France Telecom, Gervais Pellissier.

Noua companie va derula, în perioada 2010-2014, investiţii de integrare în valoare totală de 600-800 milioane de lire sterline.
Mărcile T-Mobile şi Orange vor continua să existe separat timp de 18 luni de la încheierea tranzacţiei, perioadă în care conducerea noului grup va trebui să elaboreze o nouă strategie de branding, care va fi înaintată acţionarilor spre aprobare.

Joint-venture-ul va distribui 90% din fluxul liber de bani către cei doi acţionari.

France Telecom este prezent pe piaţa românească prin subsidiara locală a grupului de telecomunicaţii mobile Orange.
Deutsche Telekom deţine 25% plus una din acţiunile grupului elen de telecomunicaţii OTE, prezent în România prin Romtelecom, Cosmote România şi reţeaua de magazine IT&C Germanos.

×
Subiecte în articol: orange fuziune t-mobile