x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange România, un trimestru cu sufletul la gură: +0,1%

Orange România, un trimestru cu sufletul la gură: +0,1%

de Alexandru Radescu    |    25 Oct 2012   •   16:11
Orange România, un trimestru cu sufletul la gură: +0,1%
Sursa foto: ANA AREVALO/AFP

Veniturile Orange România, pe trimestrul al III-lea, au urcat până la 232 milioane de euro, înregistrând o creştere de 0,1% faţă de perioada similară a anului trecut. De la începutul acestui an, veniturile companiei au totalizat 680 de milioane de euro, o diminuare cu 2,6% faţă de perioada iulie-septembrie a anului trecut, “datorată în totalitate impactului noilor tarife de interconectare”, a precizat operatorul.

La 30 septembrie 2012, Orange România avea 10.243.000 de clienţi, cu 197.000 mai mulţi clienţi decât la sfârşitul trimestrului II.

Numărul de smartphone-uri vândute în trimestrul al III-ea a fost cu 45% mai mare decât vânzările din T3 2011. Traficul de date mobile în reţea a crescut cu aproape 50% comparativ cu perioada similară a anului trecut, cea mai susţinută rată de creştere înregistrându-se în rândul clienţilor rezidenţiali, potrivit datelor operatorului.

Venitul mediu anualizat pe utilizator a coborât la 80 de euro pe client în trimestrul al treilea, de la 82 de euro în perioada similară a anului trecut şi în primele două trimestre din acest an, conform raportului Grupului France Telecom-Orange. Încasările din servicii de date s-au situat la 20,6% din venitul mediu anualizat pe utilizator, comparativ cu 16,1% în trimestrul al treilea al anului anterior. În primele trei luni ale anului, procentajul s-a situat la 18,3%, iar în trimestrul al doilea la 19,6%.

×
Subiecte în articol: romania orange trimestru