x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget OTE ar putea scoate la vânzare una din filialele din Balcani

OTE ar putea scoate la vânzare una din filialele din Balcani

de Alexandru Radescu    |    12 Apr 2012   •   15:03
OTE ar putea scoate la vânzare una din filialele din Balcani

Compania elena de telecomunicatii, OTE, ar putea scoate la vanzare una din filialele pe care le detine in Albania, Bulgaria sau Romania, scrie Naftemporiki, citat de Bloomberg.

OTE ar avea nevoie de bani pentru a-si plati o parte din datorii.

Compania greaca, la care Deutsche Telekom detine 40% din actiuni, se confrunta cu un deficit de finantare de pana la 700 milioane de euro. OTE urmeaza sa ia decizii cu privire la modul in care poate creste lichiditatea si reduce costurile de operare pana la sfarsitul primului semestru, potrivit publicatiei grecesti.

Pe piata din Romania, OTE detine pachet majoritar la Romtelecom, precum si operatorul mobil Cosmote si lantul de retail Germanos.

Ministrul Comunicatiilor din Romania, Razvan Mustea, a declarat azi ca MCSI analizeaza in continuare ce optiuni are statul in procesul de listare a Romtelecom, unde detine o participatie de 46%.

"Impreuna cu PricewaterhouseCoopers Audit analizam avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni. Cand vom lua o decizie, vom anunta optiunea aleasa", a spus Mustea intr-o conferinta de presa.

In decembrie 2011 Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca PricewaterhouseCoopers Audit va furniza institutiei servicii de expertiza juridica, economica si tehnica in procesul de evaluare a optiunilor actionarilor Romtelecom privind listarea operatorului.

Contractul are o valoare estimata de 200.000 de euro, fara TVA, si o durata de sase luni, cu finalizare nu mai tarziu de 30 mai 2012.

In iunie 2011 ministrul Comunicatiilor de la acea vreme, Valerian Vreme, anunta ca Romtelecom sau viitoarea companie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania va fi listata la bursa in termen de 12 luni.

OTE a devenit actionar la Romtelecom in 1998, cand a preluat 35% capitalul social al companiei si a primit dreptul de uzufruct pentru inca 16% din actiuni. In 2003, grupul elen si-a sporit participatia pana la 54,01% din capital.

×