x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget OZN-urile politicilor IT&C din România

OZN-urile politicilor IT&C din România

26 Mar 2012   •   19:28

Ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea (foto), s-a trezit azi vorbind despre neajunsurile digitalizarii sI informatizarii in Romania, tara cu prea multi cetateni pentru care internetul este inca “un OZN'. "Pe de alta parte, statul roman ofera astazi, din pacate, prea putine servicii online cetatenilor sai, a spus ministrul Comunicatiilor, citat de Mediafax, in cadrul unui eveniment de profil.

Mustea a afirmat ca "a trecut timp pretios si s-au irosit sume considerabile de bani" pentru amanarea lansarii proiectului privind infiintarea unei retele de acces in banda larga la Internet in zonele neacoperite de operatori, finantat cu fonduri europene de 84 milioane de euro.

Ceea ce a uitat Mustea sa adauge este faptul ca ultimii doi ministri de la Comunicatii, din acelasi PDL portocaliu ca sI el, sunt vinovati de situatiile invocate. Pe de-o parte, timp sI bani irositi cu faraonicul sI inexistentul e-Romania (un proiect de 500 de milioane de euro), precum sI esecul ghiseul.ro: doar 5000 de tranzactii in 9 luni de zile. In ceea ce priveste cele 84 de milioane euro, banii au fost blocati de UE pentru ca ex-ministrul Sandu a incercat sa ii “vireze' catre e-Romania.

×
Subiecte în articol: mcsi ozn ghiseul.ro e-romania retea broadbdand