x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Palm Centro. Ieftin şi simplu

Palm Centro. Ieftin şi simplu

de Marina Constantinoiu    |    07 Iun 2009   •   00:00
Palm Centro. Ieftin şi simplu

Îl recomandă, în primul rând, preţul atractiv. Pentru împătimiţii Palm-urilor, acesta este un argument puternic.



Faptul că este dotat cu un procesor In­tel de 312 MHz PXA270 Xscale este din start încu­ra­jator, mai ales că dispozitivul este dotat şi cu un slot de memorie microSD care poate accepta carduri de până la 4 GB. Cel mai mare dezavantaj mi se pare a fi tastatura, în ciuda faptului că taman aceas­ta a fost apreciată de unii. Mie mi se pare mult prea mică şi mai ales cu taste înghesuite. Alţii spun că tastatura alfanumerică a Palm-ului Centro este extraordinară, pentru că, dată fiind su­pra­faţa rotunjită a tastelor, orice eroa­re de operare este exclusă. Hmm...

TOUCH...ME. Dar există şi o veste bună, doamnelor şi domnilor! Centro are şi un touchscreen şi, evi­dent, un touch-pen. Dacă doriţi să scăpaţi de tastatură, veţi des­co­peri că Palm Centro poate fi uşor manevrat cu o singură mână. In­te­resant este faptul că majoritatea pro­gramelor se activează rapid, dar un alt dezavantaj major, în ochii mei, este faptul că dispoziti­vul nu dispune de UMTS şi HSDPA, ci doar de EDGE. Centro nu suportă nici WLAN (chiar aşa, oare cum am mai putea trăi fără?), dar emite în toate cele patru benzi GSM, pu­tând fi folosit inclusiv în SUA. Me­niul este simplu şi permite opera­rea rapidă şi eficientă. Centro func­ţionează cu sistemul de operare al mai vechilor Treo, adică Palm OS 5.4.9, compatibil cu computerele Apple. Un minus însă: Centro nu se descurcă la sincronizare cu e-mail-urile Outlook, dar este bun la capitolul contacte şi note.

GRĂSUŢ.
La capitolul design, dis­po­zitivul stă aşa şi aşa. Este des­tul de "grăsuţ", dar se aşază bine în mână, ceea ce este foarte im­portant. În plus, aparatul nu cân­tăreşte mai mult de 124 de gra­me. Bateria are o durată medie de "viaţă" în convorbire de circa 3,5 ore şi în stand-by de trei zile, fiind de 1.150 mAh. Aparatul este dotat cu o cameră digitală de 1,3 me­ga­pi­xeli, care poate realiza fotografii la o rezoluţie maximă de 1.280x1.024 pixeli şi care are un zoom digital 2x. Poate, de asemenea, înregistra videoclipuri la o rezoluţie de 352x288 pixeli. Un sfat: nu vă amăgiţi că puteţi obţine ca­litate în interioare cu lumină sla­bă sau pe timp de noapte. Ima­gi­nile de calitate, la standardele din dotarea Palm Centro, nu se ob­ţin decât în mediu cu lumină din abun­den­ţă.

CARACTERISTICI

Ecran: rezoluţie 320x320 de pixeli, TFT touchscreen, 65.000 de culori
Camera: 1,3 pixeli, zoom 2X, înregistrare video
Memorie: internă, 128 MB
Slot de card: microSD
Greutate: 124 de grame
Sistem de operare:
Palm OS 5.4.9

×
Subiecte în articol: gadget centro