x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Panasonic se “ranforsează” cu cinci noi camere foto. Vedetele sunt TZ30 şi FT20

Panasonic se “ranforsează” cu cinci noi camere foto. Vedetele sunt TZ30 şi FT20

de Alexandru Radescu    |    31 Ian 2012   •   14:09
Panasonic se “ranforsează” cu cinci noi camere foto. Vedetele sunt  TZ30 şi FT20

Panasonic lanseaza cinci noi modele camere foto compacte, potrivite atat pentru aventuri “extreme', cat si pentru vacante sau momente “speciale' de zi cu zi. Vedetele noii game sunt modelele TZ30 si FT20, doua camere care continua traditia apreciatelor serii TZ si FT.

Lumix DMC-TZ30 este echipata cu noul obiectiv Leica Vario-Elmar cu zoom optic de pana la 20x. Obiectivul ultrasuperangular de 24mm ofera mai multe optiuni de fotografiere decat modelul similar din generatia precedenta. Un nou senzor High Sensitivity de 14,1MP a fost folosit la proiectarea camerei, dar si un procesor de imagine Venus Engine mai rapid, cu senzitivitate mare utilizata la operatiuni precum inregistrarea video la 1.920x1.080, full-HD in format AVCHD. Modelul va fi disponibil in Romania din primavara, la un pret estimativ de 1680 lei.

TZ30, dotat cu platforma GPS, permite utilizatorului sa copieze informatii geografice despre orasul-destinatie, spre exemplu, pe cardul de memorie SDXC/SDHC/SD de pe un DVD cu harti aflat in pachet. Acesta include informatii pentru aproximativ 90 de tari. TZ30 arata si numele tarii sau regiunii, a statului sau provinciei, orasului, satului sau chiar a punctului de interes.

Modul Creative Control ofera o selectie de efecte artistice printre care Expressive, Retro, High Dynamic, Sepia, Dynamic Monochrome, High Key, Low Key, Miniature Effect, Toy Effect si Soft Focus. In modul Miniature Effect zonele periferice ale fotografiei sunt defocalizate, in timp ce saturatia si contrastul sunt majorate astfel incat imaginea seamana cu o diorama. Inregistrarile video realizate in acest mod sunt redate cu o viteza de 10 ori mai mare, fiind foarte comice la vizionare. Modul Creative Retouch include 6 filtre -Toy Effect, Soft Focus, Dynamic Monochrome, Expressive, High Key si Retro – ce pot fi aplicate pe imagine pentru un efect 'artistic'.

Lumix DMC-FT20 face parte din seria de modele ranforsate FT special proiectate pentru utilizarea in conditii extreme. Vine cu rezolutie de 16MP, este rezistent la apa pana la o adancime de 5m, la temperaturi scazute pana la -10 grade Celsius, la socuri precum o cadere de la 1,5m, dar si la praf.

Dispune de o deschidere ultrasuperangulara de 25mm si zoom optic 4x poate inregistra si video HD (High Definition) la 720p in format MP4. O varietate de efecte precum Miniature Effect sau Panorama Shot adauga mai multa expresivitate la experienta foto.

Modelul va fi disponibil in Romania din primavara, la un pret estimativ de 900 lei.

×