x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pentru abuz de poziţie dominantă, Google riscă o amendă de 10% din cifra de afaceri

Pentru abuz de poziţie dominantă, Google riscă o amendă de 10% din cifra de afaceri

de Alexandru Radescu    |    21 Mai 2012   •   14:36



Comisia Europeana a identificat patru “capete de acuzare' la adresa Google in ancheta anti-trust declansata in noiembrie 2010. Gigantul american are la dispozitie cateva saptamani pentru a raspunde acuzatiilor, a declarat azi Joaquín Almunia, vicepresedinte al CE. Pentru abuz de pozitie dominanta, in piata cautarilor online, Google risca o amenda de pana la 10% din cifra de afaceri, care a fost anul trecut de aproximativ 38 miliarde de dolari.

Potrivit CE, Google ar fi copiat continut de pe site-urile unor competitori (fiind vizate in special ghiduri de restaurante si site-uri de calatorii), o alta acuzatie vizand intelegeri cu partenererii de pe site-urile pe care Google livreaza publicitate, adeseori dispuse alaturi de rezultatele din casuta de cautare a site-ului. Pe de alta parte, Almunia a aratat ca o alta investigatie vizeaza modul in care Google a impus in industria telecom sistemul de operare Android.

Ancheta demarata de CE a survenit in urma unor plangeri depuse de comparatorul online de plati Foundem si motorul de cautare ejustice.fr. Ulterior, si Microsoft a depus o plangere in care acuza Google ca abuzeaza de pozitia dominanta prin restrictionarea accesului motoarelor de cautare ale concurentilor la YouTube.

×
Subiecte în articol: almunia ce google, amenda abuz, anti-trust