x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pentru un trafic rutier sub control: camera video cu GPS şi alerte radar

Pentru un trafic rutier sub control: camera video cu GPS şi alerte radar

de Alexandru Radescu    |    02 Oct 2013   •   16:21
 Pentru un trafic rutier sub control: camera video cu GPS şi alerte radar

Într-un trafic haotic şi “nesimţitor”, precum cel de pe meleagurile noastre, tot mai mulţi posesori de maşini şi-au montat la bordul maşinii şi o mini-cameră video.

Cel mai nou astfel de gadget pe piaţa locală vine de la Mio, compania taiwaneză renumită pentru sistemele de navigaţie, respectiv modelul MiVue 388, la preţul de 1150 lei.

MiVue 388 filmează full HD (1080p) cu tehnologia de compresie H.26, ecranul este de 2,4 inci (6,1 cm), camera având 5MP cu unghi larg de 120 grade. Camera are încorporată un receptor GPS care permite urmărirea traseelor (înregistrează secvenţe video, direcţia, viteza, precum şi coordonatele geografice), pe care le sincronizează cu Google Maps.

Noul model dvine echipat cu o bază de alerte radar ce beneficiază de "actualizare gratuită pe viaţă". Suportul de montare rotativ al produsului ajută la reglarea camerei la unghiul dorit, precum şi la colectarea dovezilor video.

Senzorul “G-shock” funcţionează atunci când este pornit modul de înregistrare, înregistrează direcţiile de conducere pe o diagramă cu unde. Aceasta va arăta punctul de provenienţă al impactului şi modul în care acesta a avut loc. Datorită senzorului de mişcare, MiVue 388 va porni şi va înregistra automat în momentul detectării mişcării.

Dimensiunile gadget-ului sunt 68 x 59 x 34 mm, se bazează pe card microSD, are un Adaptor 5V / 2A şi baterie de 470 mAh.

×
Subiecte în articol: camera video cu GPS Mio MiVue 388