x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Philips LED Eco...nova

Philips LED Eco...nova

de Alexandru Radescu    |    06 Mai 2011   •   17:07
Philips LED Eco...nova

Când vine vorba de un monitor sau de un televizor de nouă generaţie, producătorii nu uită să scoată în evidenţă detalii din zona verde. Adică eco: de la componente reciclabile la consum redus de energie, acolo unde ataşează un anumit procent ce va să însemne „un minus” comparativ cu seria anterioară. Iată că Philips reuşeşte să iasă în faţă, pe aceste detalii, şi cu o telecomandă eco, echipată cu celule solare (foto dreapta). Este un accesoriu care însoţeşte televizorul LED Econova, devenit aproape un simbol al electronicelor verzi, şi trebuie să mărturisesc că în perioada în care am avut acest model spre testare (ceva mai mult de o lună), nu a trebuit să scot telecomanda pe balcon, la încărcare.

Revenind la televizorul cu tehnologie LED, are o diagonală de 107 cm (42 inci) şi rezoluţie FullHD 1080p. Cu alte cuvinte, perfect pentru a viziona cum trebuie colecţia de DVD-uri „Piraţii din Caraibe” şi „Lord of the Rings”, ediţii speciale (comandate pe Amazon). Sau meciurile de Liga Campionilor (pe canale HD), precum şi câteva activităţi gaming: FIFA11 şi chiar jocuri de Xbox Kinect (tot de teste).

În ceea ce priveşte detaliile eco ale televizorului Philips Econova, consumă cu 40% mai puţină energie faţă de un model LCD şi 40W în modul Eco. De asemenea, consumul este 0 W atunci când este închis folosind funcţia/bu­to­nul „Zero Power Switch” poziţionat undeva în partea din spate. Pe aceeaşi linie, televizorul beneficiază de un panou de aluminiu reciclat, destul de mic, care acoperă circuitele electro­nice, în locul carcasei din spatele televizorului utilizată de modelele concurente. De altfel, modelul Econova este fabricat din PVC şi materiale ignifuge, fiind conceput pentru reciclare uşoară.

Cum locuiesc cu chirie, nu mi-am permis să fixez televizorul în perete aşa cum cer vremurile. Partea bună este că suportul are o funcţie dublă: pe masă sau pe perete, pachetul conţinând şuruburile potrivite.

Philips Econova TV LED poate fi achiziţionat acum la un preţ de: 4.300 lei.

×
Subiecte în articol: tehnică