x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Platforma de aplicaţii pentru smartphone-uri sub 100 dolari

Platforma de aplicaţii pentru smartphone-uri sub 100 dolari

de Alexandru Radescu    |    10 Mai 2013   •   18:30
Platforma de aplicaţii pentru smartphone-uri sub 100 dolari

Nokia a lansat platforma de aplicaţii “Asha”, vizând piaţa smartphone-urilor sub 100 de dolari şi, implicit, acel “milard” de oameni care urmează a se  conecta la internet prin tehnologii mobile. Cu această ocazie, primul terminal adaptat acestei platforme este Asha 501, care urmează a fi livrat începând din iunie.

Aplicaţiile create de dezvoltatori pentru Nokia Asha 501 vor putea ajunge pe toate smartphone-urile bazate pe noua platformă, fără a fi necesară rescrierea de cod. Compania finlandeză estimează că va vinde 100 de milioane de smartphone-uri din noua generaţie în următorii ani, începând cu modelul 501.

Dezvoltatorii vor beneficia şi de instrumente de dezvoltare uşor de utilizat şi de mai multe modalităţi de monetizare şi promovare a aplicaţiilor, precum noul instrument In-App Payment (cumpărare simplă şi sigură pentru consumatori şi plăţi transparente pentru dezvoltatori).

Asha 501
Noul smartphone este format din două părţi: o carcasă durabilă, înlocuibilă şi un afişaj din sticlă rezistent la zgârieturi ce include un ecran tactil-capacitiv de 3 inci (240 x 320) şi un singur buton “back”.

Sistemul de operare este Asha software platform 1.0, este echipat cu camera foto de 3,15MP, vine cu card microSD (4GB la pachet). Cântareste 98 de grame, fiind disponibil în variantele single-SIM şi dual-SIM cu EasySwap, ambele oferind suport WiFi.

Terminalul are două ecrane principale: Home şi Fastlane. Home este un ecran de start tradiţional, bazat pe pictograme, pentru accesarea funcţiilor specifice (apelare, setări etc. ). Noul ecran Fastlane este gândit pentru aplicaţiile  acesate recent, reţelele de socializare.

×