x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Plăţile online cu cardul au ajuns la 69,5 milioane euro în primele 9 luni

Plăţile online cu cardul au ajuns la 69,5 milioane euro în primele 9 luni

de Alexandru Radescu    |    05 Oct 2009   •   00:00

Valoarea comerţului electronic cu plata online cu card bancar, în primele nouă luni ale anului, a fost de 69,5 milioane euro, în creştere cu 75% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, conform RomCard.



Numărul de tranzacţii înregistrate în ianuarie-septembrie 2009 a fost de aproximativ 886.000, aproape dublu faţă de primele 9 luni din 2008. Prin platforma ePayment, au fost derulate 784.000 de tranzacţii, cu o valoare totală de peste 65 milioane euro.

“Ne aşteptăm ca la finalul lui 2009 bilanţul să arate astfel: 93 milioane euro tranzacţionaţi, 1.200.000 de tranzacţii”, a declarat Marin Mitroi, director general RomCard.


Produsele şi serviciile preferate de români în trimestrul al treilea al acestui an au fost cele din domeniul telecom (facturi, cartele prepay, telefoane, accesorii), urmate de pachetele turistice şi biletele de avion. Pe poziţia a treia se situează serviciile (asigurări, anunţuri publicitate, servicii diverse).

Potrivit oficialilor ePayment, magazinele online cliente ar putea derula prin ePayment tranzacţii de peste 80 milioane euro până la sfârşitul anului. 

Valoarea medie a  tranzacţiei a avut o evoluţie ascendentă în 2009, ajungând în trimestrul III la 88 euro, faţă de un minim de 77 euro înregistrat în primele 3 luni ale anului.

Analiza informaţiilor oferite de platforma de comerţ electronic ePayment relevă faptul că, în ultimele 3 luni, niciun domeniu nu a înregistrat o creştere spectaculoasă. Totuşi, în domeniul eTail IT s-a oprit scăderea observată în prima jumătate a anului, în trimestrul trei înregistrandu-se chiar o creştere cu 13% a numărului de tranzacţii faţă de trimestrul anterior. În schimb, domeniul de eTail non-IT a înregistrat scăderi la numărul de comenzi plătite cu cardul online. 

×
Subiecte în articol: online card plati