x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Poliţia chineză foloseşte ochelari cu recunoaştere facială

Poliţia chineză foloseşte ochelari cu recunoaştere facială

08 Feb 2018   •   12:48
Poliţia chineză foloseşte ochelari cu recunoaştere facială

Poliţia feroviară chineză foloseşte ochelari pentru recunoaştere facială, cu scopul de a prinde suspecţi la staţiile feroviare din Zhengzhou, capitala provinciei centrale Henan, scrie Business Insider.

Ochelarii, care sunt asemănători cu ochelarii Google Glass, au fost puşi în folosinţă în acest an şi deja au ajutat la prinderea a şapte criminali, potrivit ziarului oficial al Parditului Comunist, People’s Daily.

Ochelarii sunt conectaţi la o bază de date care poate compara feţele călătorilor cu cele ale suspecţilor. Nu este clar încă cât de mult durează o astfel de verificare, însă, potrivit LLVision Technology, compania care a proiectat ochelarii, sistemul poate identifica feţele dintr-o bază de date de 10,000 de persoane în 100 de milisecunde, scrie The Wall Street Journal.

De asemenea, autorităţile chineze lucrează la dezvoltarea unui sistem care ar putea să recunoască pe oricare dintre cei 1.3 miliarde de cetăţeni chinezi în mai puţin de trei secunde.

Aceste programe au fost condamnate de grupurile care militează pentru drepturile omului, care susţin că aceste tehnologii încalcă dreptul persoanelor la intimitate.

“Autorităţile chineze au impresia să pot obţine << stabilitate socială >> prin plasarea oamenilor sub microscop, dar aceste programe abuzive vor accentua ostilitatea faţă de guvern”, a spus directorul Human Rights Watch din China, Sophie Richardson.

×