x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget “Portofelul electronic” s-ar potrivi şi într-un Windows Phone

“Portofelul electronic” s-ar potrivi şi într-un Windows Phone

de Alexandru Radescu    |    30 Mar 2011   •   19:14

La câteva zile după ce s-a anunţat că Google ar colabora cu MasterCard şi Citigroup la un sistem de plăţi electronice cu celularul, Bloomberg dezvăluie că şi Microsoft ar lucra la o versiune Windows Phone compatibilă cu un astfel de “portofel electronic”.

Primele smartphones prevăzute de Microsoft cu astfel de opţiuni ar putea fi lansate în acest an, au spus sursele citate de Bloomberg.

Tehnologia pe care se bazează acest sistem de plăţi este cunoscută sub denumirea de Near Field Communication. Graţie acestei tehnologii, este suficient să apropii terminalul de un punct al unui aparat de plată special. Cartela SIM a telefonului conţine software de securizare a plăţilor, similar cu cel folosit acum în tranzacţiile pe internet.

Este probabil ca Microsoft să fie sprijinit în domeniul plăţilor prin telefon de Nokia, care a anunţat recent că va dota terminalele sale cu soft Windows Phone. De altfel, compania finlandeză a dezvoltat cel puţin un astfel de mobil, respectiv 6212. Acest terminal a fost folosit chiar şi la testele efectuate în România, în perioada decembrie 2008-iunie 2009.


Vezi si: Şi Google vrea un “portofel electronic” în telefonul mobil

×