x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Povestea copilului care merge la scoala cu ajutorul unui robot

Povestea copilului care merge la scoala cu ajutorul unui robot

16 Feb 2013   •   10:10
Povestea copilului care merge la scoala cu ajutorul unui robot

Un baietel de 7 ani din America, pe care boala il impiedica sa iasa din casa, merge la scoala din micutul orasel West Seneca (New York) prin intermediul unui...robot!

 
Masinaria de 1 metru si 20 de centimetri se comporta ca un soi de avatar pentru copil. Ii permite sa participe la ore si chiar sa se plimbe cu ceilalti elevi pe holurile scolii.
 
Inca de mic, Devon sufera de o boala autoimuna, care il face alergic la o multime de lucruri.
 
"Numai in ultimele 18 luni, era sa-l pierd de doua ori si asta stand acasa. O data, pentru ca a folosit o cana murdara de lapte, a ajuns la Terapie Intensiva, respirand pe aparate", a declarat Rene Carrow, mama lui Devon, confirm Huffington Post.
 
Contactul cu alti copii i-ar putea fi fatal, asa ca mama lui a decis sa-l educe acasa. Si-a dorit insa ca baiatul ei sa aiba parte si de experienta mersului la scoala, asa ca i-a facut rost de un robot extrem de special. Este un computer pe roti, cu o conexiune wireless la internet, pe care Devon il controleaza de acasa.
 
"E ca si cum m-as juca pe computer, imi place foarte mult", mai spune mama acestuia.
 
In loc sa ridice mana cand vrea sa raspunda la o intrebare, cum fac colegii lui, Devon apasa o tasta, iar un led palpaie la robotul din sala de clasa, atragand atentia invatatoarei.
 
Iar in pauze, robotelul il ajuta pe Devon sa interactioneze cu restul copiilor, fara sa se expuna niciunui risc.
 
Ca sa-i ofere copilului aceasta experienta, mama lui Devon s-a luptat cu intregul sistem de invatamant. Intai, ca sa convinga autoritatile sa acopere costurile - 6.000 de dolari pentru robot si 100 de dolari pe luna pentru intretinerea lui. Apoi, ca sa convinga profesorii sa accepte in clasa robotul echipat cu camere de filmat si microfoane.
 
Devon merge la scoala in acest fel de un an. Si cum copiii din ziua de zi sunt atat de obisnuiti cu tehnologia, l-au acceptat imediat pe avatarul lui Devon printre ei.

×
Subiecte în articol: copil scoala robot