x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget PREMIERĂ ISTORICĂ: Smartphone-urile au preluat supremaţia pe piaţă!

PREMIERĂ ISTORICĂ: Smartphone-urile au preluat supremaţia pe piaţă!

de Alexandru Radescu    |    14 Aug 2013   •   17:46
 PREMIERĂ ISTORICĂ: Smartphone-urile au preluat supremaţia pe piaţă!
Sursa foto: piata smartphone

În 2011 s-au vândut pentru prima oară mai multe smartphone-uri decât computere personale. În 2012, prin toamnă, s-a constatat că sunt în uz un miliard de smartphone-uri, atingându-se (şi depăşindu-se rapid) un prag important pentru industria telecom.

Acum, firma de cercetare de piaţă Gartner ne anunţă că smartphone-urile (telefoanele inteligente, cu sisteme de operare, acces de la magazine de aplicaţii, capabile de plăţi electronice etc.) s-au vândut, în premieră, într-un volum mai mare decât celularele feature, cele cu dotări standard (cameră foto, wi-fi eventual). În cifre, avem pentru trimestrul doi al anului 225 de milioane de smartphone-uri livrate şi 210 de milioane unităţi “feature phone”.

Veştile sunt mai mult decât bune pentru întreaga industriei implicată: piaţa a crescut cu 3.6% faţă de perioada similară din 2012, s-au livrat la nivel mondial  435 de milioane telefoane mobile. Pe segmentul smartphone, creşterea a fost de 45%!

În clasamentul producătorilor, Samsung şi-a consolidat prima poziţie, având la sfârşitul lui iunie o cotă de 31,7%. Apple rămâne pe poziţia a doua, cu 14%. Urmează în clasament coreenii de la LG (5,1%) şi marea surpriză, chinezii de la Lenovo (4,7%).

Sistemul de operare ajunge la dominaţia uriaşă: 79% din piaţă. Cu iOS, Apple are 14,2. Microsoft are 3,3%, depăşind astfel Blackberry (2,7%).



×
Subiecte în articol: vanzari smartphone feature phone