x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Primul Apple, vechi de 36 de ani, a fost vândut cu 374.000 de dolari

Primul Apple, vechi de 36 de ani, a fost vândut cu 374.000 de dolari

16 Iun 2012   •   05:54
Primul Apple, vechi de 36 de ani, a fost vândut cu 374.000 de dolari

Un Apple I, primul calculator lansat de firma americana avand ca sigla marul, considerat piesa istorica si datand din 1976, a fost vandut vineri cu 374.000 de dolari la o licitatie organizata de newyorkezii de la la Sotheby's.

Pretul obtinut a fost de doua ori mai mare decat estimarile specialistilor, conform casei de licitatii, care a anuntat ca aparatul gigantului informatic a fost achizitionat de un anonim care a licitat prin telefon.

Apple I a fost proiectat de cofondatorul lui Apple, Steve Wozniak, in timp ce Steve Jobs, celalalt creator al lui Apple, i-a asigurat promovarea. El a fost comercializat in iulie 1976 la pretul de 666,66 de dolari.

Calculatorul, cu un aspect evident mult mai putin elegant decat al ultimelor dispozitive iPad sau iPhone, este "exceptional de rar", potrivit Sotheby's. In stare de functionare, Apple I a fost vandut impreuna cu manualele sale priginale, dar si un cititor de casete.

Exemplarul vandut vineri a fost unul din cele sase inca in stare de functionare din cele circa cincizeci inca in circulatie.

×