x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Probleme cu programatorii

Probleme cu programatorii

de Alexandru Radescu    |    31 Iul 2007   •   00:00

Un nivel de creştere de două cifre a salariilor in industria IT, precum şi lipsa de specialişti diminuează entuziasmul unor investitori, iar Romănia se luptă să limiteze fenomenul emigrării muncitorilor care caută un salariu mai bun in străinătate, se arată intr-un material Reuters despre piaţa locală.

"Motivarea are in componenţă salariul, training, autoritate in cadrul echipei, planul de carieră care să il ajute (pe angajat - n.r.) să evolueze intr-o altă poziţie din zona şef de echipă, product manager, project manager, chief architect sau chiar chief technology officer", este de părere Oana Bornaz, CEO Axigen.


"O oarecare criză se manifestă la nivelul de "intrare" in acest domeniu. Universităţile "produc" mai puţini absolvenţi decăt cererea de pe piaţă, iar aceştia au o pregătire din ce in ce mai generală, impunănd ca efortul de training să cadă pe umerii firmelor care ii angajează", arată Oana Bornaz. "In principiu, programatorii de top cresc şi işi dovedesc abilităţile şi implicarea in cadrul unei firme de-a lungul unei perioade de timp destul de indelungate", spune oficialul citat.

×
Subiecte în articol: IT