x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Probleme de securitate la laptopurile HP

Probleme de securitate la laptopurile HP

11 Dec 2017   •   18:33
Probleme de securitate la laptopurile HP

Un software ascuns, care poate înregistra fiecare literă apăsată pe tastatura calculatorului, a fost descoperit preinstalat pe sute de modele de laptopuri HP, notează BBC.

Cercetătorul Michael Myng a descoperit un circuit conectat la tastatură, preinstalat pe laptopurile HP, pentru a face tastatura să funcţioneze. HP a spus că peste 460 de modele de laptopuri au fost afectate de “potenţiala vulnerabilitate a securităţii”.

Problema afectează laptopuri EliteBook, ProBook, Pavilion şi Envy ranges, pe lângă altele. HP a oferit o listă completă a dispozitivelor afectate.

“HP a utilizat touchpadurile Synaptics la unele laptopuri şi lucrează cu Synaptics pentru a asigura repararea unei erori care a afectat sistemele HP, disponibilă prin intermediul buletinului de securitate pe HP.com”, a anunţat compania într-un comunicat.

Myng a descoperit circuitul conectat la tastatură în timp ce verificat software-ul Synaptics Touchpad, pentru a-şi da seama cum poti controla lumina din spatele tastaturii la un laptop HP. Acesta a spus că acest software era dezactivat, însă un atacator, care poate accesa computerul, poate activa sistemul, pentru a înregistra ceea ce scrie utilizatorul.

×
Subiecte în articol: hp laptop securitate touchpad