x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Raport ITU: 4,6 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă până la sfârşitul anului

Raport ITU: 4,6 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă până la sfârşitul anului

de Alexandru Radescu    |    06 Oct 2009   •   00:00

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor a prezentat azi la Geneva un raport din care reiese că broadband-ul mobil are mai mulţi utilizatori decât cel fix în timp ce numărul SIM-urilor active va ajunge la 4,6 miliarde până la sfârşitul lui 2009.



Conform statisticilor ITU, mai mult de un sfert din populaţia lumii foloseşte internetul. Numărul abonatilor la servicii de internet broadband s-a triplat din 2004 până în 2009, crescând de la 150 de milioane la 500 (sfârşitul anului). Totusi, utilizatorii de broadband mobil vor ajunge la 600 de milioane până la sfâşitul lui decembrie.
Pentru utilizarea telefonului mobil, statistica vorbeste de 4,6 miliarde utilizatori (SIM-uri active), acoperirea reală fiind de fapt mai scăzută.

ITU estimează că trei sferturi din locuinţele globului posedă un televizor şi peste un sfert din populaţia lumii are computer acasă (în jur de 1,9 miliarde locuitori). Pentru oficialii ITU, aceste statistici demonstrează potenţialul imens pe care îl au tţrile în curs de dezvoltare pentru dispozitive “convergente”, în condiţiile în care celularul, televiziunea si internetul se intersectează şi se influenţează.

×