x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Reguli noi - Numerele de fix, apelate cu prefix

Reguli noi - Numerele de fix, apelate cu prefix

01 Aug 2008   •   00:00

De astazi numerele de telefonie fixa vor functiona numai cu prefix. Daca numarul nu este utilizat in noul format, apelul nu va mai fi redirectionat catre destinatie. Abonatii vor fi avertizati de fiecare data cind vor forma fara prefix prin intermediul unui mesaj vocal sau prin transmiterea de SMS-uri. Intervalul 1 august-30 septembrie reprezinta ultima etapa a Planului National de Numerotatie, la finalul careia toate numerele de telefon vor fi formate din 10 cifre.



De astăzi numerele de telefonie fixă vor funcţiona numai cu prefix. Dacă numărul nu este utilizat în noul format, apelul nu va mai fi redirecţionat către destinaţie. Abonaţii vor fi avertizaţi de fiecare dată cînd vor forma fără prefix prin intermediul unui mesaj vocal sau prin transmiterea de SMS-uri. Intervalul 1 august-30 septembrie reprezintă ultima etapă a Planului Naţional de Numerotaţie, la finalul căreia toate numerele de telefon vor fi formate din 10 cifre.

MODIFICĂRI. De asemenea, se va modifica formatul actual al numerelor scurte, apărînd o diferenţă clară între numerele pentru servicii de interes public la nivel naţional şi numerele prin care se furnizează servicii de interes general la nivel judeţelor. Numerele scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional vor avea patru cifre şi vor fi precedate de 1, iar cele de la nivel local vor fi formate din şapte cifre.

Recent au fost acordate licenţele de utilizare a numerelor naţionale scurte 116000 şi 116111 la care pot fi contactate Asociaţia Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, respectiv Asociaţia Telefonul Copilului.

×
Subiecte în articol: IT numerele