x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Retailul in online

Retailul in online

de Jurnalul National    |    30 Noi 2007   •   00:00
Retailul in online

Incet-incet, marii retaileri de electronice şi electrocasnice capătă mai multă "incredere" in business-ul online.

Noua platformă de eCommerce a grupului Flamingo, in care au fost investite căteva sute de mii de euro, va deveni operaţională din 2008. In trei ani se estimează că vănzările online vor reprezenta circa 20% din cifra de afaceri din retail a grupului.

Pentru 2008 insă reprezentanţii consideră că un nivel net al vănzărilor online de 10 milioane de euro va fi "mulţumitor". Pentru cei de la Altex, după vănzările de sfărşit de an, vănzările on-line ar putea insemna o creştere cu 250% pănă la 300% pe segmentul online faţă de 2006, cele mai văndute categorii de produse prin intermediul platformei online fiind electronicele din domeniul audio şi video, produsele IT şi de comunicaţii.


ESTIMÃ...RI. Reprezentanţii Domo au refuzat să ofere detalii despre rezultatele din vănzările online ale companiei inregistrate anul acesta, mulţumindu-se doar să precizeze că ţinta pentru 2008 este de a atinge vănzări online de 10 milioane de euro.

Potrivit directorului general Gecad ePayment, Carmen Sebe, retail-ul electronic ocupă locul trei in topul domeniilor cu cel mai mare succes pe piaţa online, cu o pondere de 18%. Estimările RomCard anunţă o piaţă a comerţului electronic de 35 de milioane de euro pentru 2007, 26,8 milioane de euro fiind tranzacţionate pănă in prezent prin soluţia ePayment.

×
Subiecte în articol: IT online