x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Retea - Alternativa la internet

Retea - Alternativa la internet

02 Aug 2008   •   00:00

Mai multi cercetatori lucreaza la un nou concept de internet, cu o noua arhitectura a infrastructurii care ar trebui sa rezolve problemele de securitate si celelalte provocari carora in prezent internetul trebuie sa le faca fata.



Mai mulţi cercetători lucrează la un nou concept de internet, cu o nouă arhitectură a infrastructurii care ar trebui să rezolve problemele de securitate şi celelalte provocări cărora în prezent internetul trebuie să le facă faţă. Noua reţea ar funcţiona ca un mediu de experimentare a noilor idei din domeniul tehnologiei informaţiei, evitîndu-se afectarea bunei funcţionări a internetului.

PROIECTUL.
GENI, o organizaţie ce are ca obiect principal de activitate inovaţiile din domeniul reţelelor de comunicaţii, a primit o finanţare de 12 milioane de dolari din partea Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă din SUA, pe o perioadă de 3 ani, pentru construirea prototipurilor corespunzătoare noii reţele. În proiect vor fi implicate 29 de echipe universitare şi industriale. Pentru testarea prototipurilor rezultate din prima fază a proiectului va fi folosită o lăţime de bandă care asigură o conexiune de mii de ori mai rapidă decît conexiunile standard de tip broadband. Construcţia efectivă a noii reţele ar putea începe în aproximativ 5 ani şi va costa 350 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: IT