x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Review ZTE Axon 7 Mini: Compromis pentru un preţ mai mic

Review ZTE Axon 7 Mini: Compromis pentru un preţ mai mic

13 Iul 2017   •   13:30
Review ZTE Axon 7 Mini: Compromis pentru un preţ mai mic

Există o idee inteligentă în spatele telefonul ZTE Axon 7 Mini: Compania a luat telefonul Axon 7, care are un preţ de 400 de dolari, şi au scos o parte din funcţii, pentru a putea scade şi mai mult din preţ. Desigur, în Axon 7 Mini nu vei găsi procesorul din Axon 7, dar vei avea un telefon care te costă cu 100 de dolari mai puţin, iar pentru mulţi acesta este un compromis pe care sunt dispuşi să-l facă.

Cu toate că telefonul costă 299 de dolari, vei rămâne impresionat de sunetul pe care îl redă, de display, cât şi de capacităţile camerei. Cea mai mare problemă pe care acest telefon o are este bateria, care nu rezistă prea mult şi, în niciun caz, o zi întreagă. Însă, odată cu upgrade-ul făcut la Andorid 7.1 Nougat, viaţa bateriei se îmbunătăţeşte.

Design: Linii frumoase de design

Versiunea mai mică a telefonul Axon 7, nu este, totuşi, considerabil mai mică, căci nu prea ai cum să vezi o diferenţă semnificativă de la 5.97 x 2.95 x 0.31 inch la 5.81 x 2.8 x 0.31 inch.

Mai important este că Axon 7 Mini a păstrat liniile de design de la Axon 7. Un corp din aluminiu completat de colţuri curbate. În plus, boxele existente în partea de sus şi partea de jos a telefonului reuşesc să creeze o experienţă audio foarte bună.

Senzorul pentru amprentă se află în spatele telefonului, chiar sub cameră. Pe lângă obişnuita deblocare a telefonului pe care o poţi face utilizând amprenta, poţi răsunde la telefon şi poţi face poze.

Display-ul folosit este de 5.2 inch, comparativ cu Axon 7 care avea 5.5 inch. Display-ul, suficient de mare, nu este atât de luminos pe cât ar fi trebuit. Cu toate acestea, culorile se dovedesc a fi destul de aprinse, acoperind 176.9% din spectrul RGB.

Audio: Sunet la superlativ

Cele două boxe prezente fac o treabă excelentă. Compania a reuşit să producă unele dintre cele mai bune sisteme audio, iar în cazul Axon 7 Mini nu sunt foarte departe de excelenţă.

Performanţa: Aici apare compromisul

Axon 7 Mini are un procesor Snapdragon 617 şi 3 GB RAM, în scădere comparativ cu performanţele Axon 7, care avea un procesor Snapdragon 820 şi 4 GB RAM. Însă, pentru a scădea din preţ a fost nevoie să reducă din performanţe.

Însă, telefonul se mişcă în continuare foarte bine: aplicaţiile se deschid repede, fără vreo întârziere notabilă. Astfel, Axon 7 Mini este mai mult decât capabil să ducă la capăt operaţiunile cerute de majoritatea utilizatorilor.

Camera: Cu cât este lumina mai bună, cu atât va ieşi poza mai bine

Camera din spate are 16 megapixeli, un pas în spate, comparativ cu camera de 20 de megapixeli de la Axon 7. Cu toate acestea, nu vei simţi diferinţe majore în calitatea imaginii la varianta mai ieftină ZTE. Atâta timp cât lumina este bună, Axon 7 Mini poate face nişte poze destul de bune. Seara, camera va avea ceva dificultăţi.

Bateria: Destul de slabă

O baterie de 2,705 mAh nu are suficientă putere cât să îţi stea alături toată ziua. După 3 ore în care telefonul a fost utilizat, bateria a scăzut cu 40%. Folosit pe internet, bateria rezistă 6 ore şi 53 de minute, mai puţin decât media smartphone-urilor, 9 ore şi 19 minute.

Sursă: Tom’s Guide

×