x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget REVOLUŢIA G2 - un smartphone care a „ascuns” butoanele

REVOLUŢIA G2 - un smartphone care a „ascuns” butoanele

de Alexandru Radescu    |    07 Aug 2013   •   15:02
REVOLUŢIA G2 - un smartphone care a „ascuns” butoanele

Cu noua serie G, producătorul LG provoacă utilizatorii de smartphone la un nou control asupra terminalelor. Primul model (G2) se prezintă cu toate butoanele pe partea din spate a dispozitivului. Conceptul Rear Key provine dintr-un studiu care confirmă că accesibilitatea tastelor laterale este mai scăzută pe măsură ce dispozitivul devine mai mare. Mutarea butoanelor principale pe partea din spate a telefonului oferă utilizatorilor mai mult control, deoarece acest loc este de cele mai multe ori atins în mod natural de degetele arătătoare.

Apăsarea lungă a tastelor de volum montate pe partea din spate permite utilizatorilor să lanseze funcția QuickMemo şi aparatul foto, oferind acces mult mai rapid la fotografii şi la luarea de notiţe. Şi dacă LG G2 este situat pe o suprafaţă cu faţa în sus, nu este nevoie de ridicarea telefonului pentru accesul la butoanele posterioare. Cu ajutorul funcţiei KnockON, LG G2 poate fi pornit prin simpla atingere de două ori a ecranului.

Modelul G2 vine cu un ecran IPS (rezoluţie Full HD şi densitate a pixelilor de 423 ppi) de 5.2-inci/13cm, producătorul apelând la modelul Edge-to-Edge pentru o exploatare la maximum a dimensiunilor. Tehnologia inovativă Dual Routing a redus rama telefonului la doar 2.65 mm pe margine.

O inovaţia tehnologică apare şi zona de eficienţă energetică. Bateria este de 3000mAh, Beneficiind de GRAM (Graphic RAM) consumul de energie al afişajului este redus cu până la 26% şi prelungeşte durata de utilizare a dispozitivului cu până la 10%.

O altă performanţă este în zona de redare audio: Hi-Fi 24 de bit/192kHz.

Din punct de vedere hardware, G2 este echipat cu procesorul Qualcomm Snap-dragon 800 quad-core ( 2.26GHz), capacitate internă de stocare este 32GB / 16GB iar camera foto principală este de 13MP (inclusiv stabilizare optică de imagine) . Sistemul de Operare este Android Jelly Bean 4.2.2 iar dimensiunile arată astfel 138.5 x 70.9 x 8.9mm. Funcţionează în reţele HSDPA/LTE-4G, cu conectivitate NFC şi Wi-Fi.

Modelul apare si pe piaţa românească la sfarsitul lunii august, la un preţ care urmează a fi anunţat.

 

 

×