x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget România, pe locul 2 în lume la viteza internetului. Vezi pe ce loc umilitor e SUA

România, pe locul 2 în lume la viteza internetului. Vezi pe ce loc umilitor e SUA

21 Sep 2011   •   06:55
România, pe locul 2 în lume la viteza internetului. Vezi pe ce loc umilitor e SUA

Coreea de Sud conduce topul vitezei de internet, realizat de Pando Networks, dupa un studiu care a analizat 27 de milioane de descarcari (downloads), pe 20 de milioane de computere din 224 de tari, transmite AFP. Viteza medie de descarcare in Coreea de Sud este de 2,202 kilobiti pe secunda (Kbps).

Romania este pe locul doi in acest top, cu o viteza medie de download de 1,909 KBps. Urmeaza Bulgaria (1,611 Kbps), Lituania (1,462 Kbps) si Letonia (1,377 Kbps). In urma acestor state est-europene se situeaza Japonia, Suedia, Danemarca si Hong Kong-ul. Statele Unite se situeaza abia pe locul 26 in top, cu o viteza a descarcarilor de 606 Kbps, putin peste media globala. In urma SUA se afla alte puteri economice globale: Franta, Marea Britanie, Canada si China.

O explicatie a acestei situatii este faptul ca in statele est-europene reteaua de fibre optice a fost realizata mai tarziu si s-au montat trunchiuri mai mari de fibre, tinandu-se cont de experienta proasta a statelor occidentale, care au instalat retelele (mai 'firave') fara sa prevada o dezvoltare atat de impetuoasa a internetului.

Cea mai mica viteza de download este in Congo – doar 13 Kbps!

×