x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romkatel a câştigat licitaţia privind trecerea la transmisia digitală a canalelor TV

Romkatel a câştigat licitaţia privind trecerea la transmisia digitală a canalelor TV

de Cristian Ionescu    |    11 Aug 2009   •   00:00

Romkatel a câştigat licitaţia organizată de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii pentru achiziţionarea serviciilor de proiectare privind trecerea la transmisia digitală a programelor TV, valoarea contractului fiind 845.400 euro (TVA inclus).



"Câştigătorul licitaţiei organizate de SNR este compania Romkatel, filiala din România a firmei germane Kathrein, având ca subcontractor compania LS Telcom din Germania. Contractul a fost încheiat în data de 7 august, iar preţul este de 710.420 euro, la care se adaugă TVA", au declarat, marţi, reprezentanţii biroului de presă al SNR.

La licitaţie a depus o ofertă şi grupul TDF (Franţa).

Obiectul contractului constă în proiectarea în amplasamentele aparţinând SNR a trei reţele naţionale de emisie digitală terestră (DVB-T) a programelor de televiziune. Digital Video Broadcasting-Terrestrial (DVB-T) reprezintă standardul organizaţiei europene de profil DigiTAG pentru transmiterea televiziunii digitale terestre. Prestarea viitoarelor servicii de proiectare va avea loc în 80 de amplasamente aparţinând SNR la nivel naţional. Durata contractului va fi de 12 luni de la data atribuirii.

Trecerea televiziunilor de la analogic la digital în România va începe în acest an, până la 31 decembrie, urmând să se acorde primele două multiplexuri digitale naţionale, cu obligaţia ca acestea să retransmită posturile publice de televiziune terestră cu acoperire naţională.

Un multiplex digital terestru este un grup de programe şi servicii audiovizuale transmise prin emisie radioelectrică terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard, având acoperire naţională ori regională, prin folosirea unuia sau mai multor canale/ frecvenţe radioelectrice.

×
Subiecte în articol: digitală licitatie transmisie romkatel