x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romtelecom: Creşterea TVA va reduce consumul şi pe piaţa telecom

Romtelecom: Creşterea TVA va reduce consumul şi pe piaţa telecom

de Alexandru Radescu    |    28 Iun 2010   •   00:00

Creşterea TVA va reduce consumul de bunuri şi servicii, inclusiv pe piaţa telecomunicaţiilor, a declarat azi directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.



"Pe orice piaţă, în orice ţară, majorarea TVA conduce la reducerea consumului pentru că aproape toţi clienţii se vor gândi de două ori când vor face o achiziţie. Ne aşteptăm la o creştere a consumului, dar nu pot avansa un procentaj în acest moment", a spus Ioannidis.

Cu aceeaşi ocazie, operatorul a anunţat şi o “stabilizare in jos” a tarifelor pentru cele trei pachete broadband, precum şi o disponilitate naţională: Surf, Play, Power. Lansate în luna martie, tarifele pentru cele 3 tipuri de abonamente arătau astfel: 2,9-4 euro/lună, fără TVA (Surf), 44-6,1 euro/lună fără TVA (Play) şi 5,9 şi 8,1 euro/lună, fără TVA (Power).

În momentul de faţă, abonamentul Surf, care asigură viteze de descărcare de până la 2Mbps, costă 2,9 euro/lună, fără TVA. Clicknet Play are un un tarif unic de 4,4 euro/lună, fără TVA, şi va permite viteze de transfer a datelor (download) de până la 50 Mbps, în timp ce abonamentul Power va fi disponibil la un preţ de 5,9 euro/lună, fără TVA, şi va asigura viteze de până la 100 Mbps, în funcţie de condiţiile tehnice disponibile.

Conform oficialilor Romtelecom, variantele celor trei tipuri de abonament se raportau la condiţiile geografice precum şi la infrastructura existentă. Actuala ofertă broadband variază în funcţie de “capacitatea liniei” şi “adresa la care se furnizează serviciul”.

De asemenea, fiecare nou client va primi gratuit un router Wi-Fi iar pentru cei care utilizează atât servicii de internet cât şi de voce, se aplică o reducere de 35% faţă de preţurile de listă pentru 5 tipuri diferite de abonament de voce fixă.







×
Subiecte în articol: redactie