x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung Tab, jocuri fără egal

Samsung Tab, jocuri fără egal

de Alexandru Radescu    |    14 Ian 2011   •   02:11
Samsung Tab, jocuri fără egal

146481-gadget-tab-2.jpgAsaltul de marketing al ta­blet PC-urilor viza şi cota de pia­ţă a netbook-urilor. În mod evident, o astfel de ta­bletă câştigă în faţa minilaptopurilor la de­sign, uşurinţă în utilizare (avan­ta­jul ecranului tactil), greutate şi depozi­tare în rucsac sau geantă.

Am avut spre testare Samsung Galaxy Tab, o tabletă cu ecran de 7 inci (aprox. 18 cm) şi susţinută software de sis­temul de operare Android 2.2, o plat­for­­mă care nu prea îţi spune ni­mic nou dacă ai apucat să fo­lo­seş­ti un smartphone cu această versiune.

Că este un gadget gândit ex­clusiv pentru entertainment îţi poţi da seama în câteva mi­nu­te, nu ai nevoie de ghid şi de sfa­turi de utilizare. Tab-ul permite utilizarea SIM-ului de la ope­ratori, dar asigură şi conexi­u­ne Wi-Fi. Şi pentru că vine cu An­droid, ai acces la toată sui­­ta de aplicaţii Google (poţi seta mai mul­te conturi Gmail). Din cau­za tasta­tu­rii virtuale nu poţi scrie cu uşurinţă, aşa că te limi­te­zi la răspunsuri de mail, con­­ver­saţii pe Facebook sau messenger. Aşadar, cam inutil pentru un jurnalist.

O funcţie utilă ar putea fi Readers Hub, care oferă aplicaţii pentru citirea de cărţi în format electronic. Modelul pe care l-am fo­losit era înzestrat cu câ­te­va vo­lume în limba engleză, dic­ţi­o­­nar englez-englez inclus. To­tuşi, nu regăsim tehnologia uti­li­zată de un ebook „„, aşa că gadgetul nu este foarte prie­te­nos pentru ochi la lectură continuă.

Reprezentantul biroului Ubisoft România îmi spunea re­cent că introducerea ecra­ne­lor tactile a permis dezvoltarea unor jocuri greu sau chiar im­po­si­bil de realizat până în prezent. În orice caz, abia după ce ai des­căr­cat, din Android Market, cele două versiuni de „Angry Birds” descoperi atuul unei tablete...
În ceea ce priveşte durata de viaţă a bateriei, m-a ţinut cam şase ore şi jumătate, dar o utilizare în condiţii „extreme”: pe tren.

Caracteristici
Reţea: GSM/EDGE/3G
Conectivitate:  HSDPA 7.2 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth
Cameră foto: 3MP, 720x480 (30 fps)
Ecran tactil: 7 inci (600 x 1.024)
Stocare: 16/32 GB, card microSD
Procesor: ARM Cortex A8, 1 GHz
Memorie: 512 MB RAM
Adobe Flash: da ( 10.1)

×
Subiecte în articol: tehnică gadget jurnalul de duminică