x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Scenariu SF sau cum era imaginat INTERNETUL în 1969 (VIDEO)

Scenariu SF sau cum era imaginat INTERNETUL în 1969 (VIDEO)

14 Mai 2012   •   06:32
Scenariu SF sau cum era imaginat INTERNETUL în 1969 (VIDEO)

La patru ani dupa ce Arthur C. Clark anticipa ca vom avea o tehnologie care sa ne permita comunicarea instantanee, din orice puncte ale globului, a fost realizat materialul video de mai jos. La distanta de peste 40 de ani, proiectiile despre ecrane care sa le permita femeilor cumparaturile din magazine si barbatilor imprimarea schemelor bugetare direct de la domiciliu, precum si imaginea gadgeturilor care, la vremea aceea, nu puteau fi imaginate decat extrem de voluminoase, par naive, scrie totb.ro. La acea vreme, insa, pareau desprinse din SF.

Astazi, este greu de conceput o viata fara internet. Considerat de unele persoane "cea mai mare descoperire a secolului XX", internetul a simplificat viata a miliarde de oameni din lumea intreaga.

Internetul, in forma pe care o folosim in prezent, a fost inventat in 1993 de Tim Berners-Lee.

Precursorul Internetului dateaza insa din 1965, cand Agentia pentru Proiecte de Cercetare Inaintate de Aparare — a Ministerului Apararii, Department of Defensesau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, enDARPA) a creat prima retea de computere interconectate sub numele ARPAnet.

Super-reteaua Internet din zilele noastre a rezultat din extinderea permanenta a acestei retele initiale Arpanet. Azi pe glob exista un singur Internet, care insa este urias; el ofera utilizatorilor sai o multitudine de informatii si servicii precum e-mail, www, FTP,Gazduire web (web hosting) si multe altele, unele dintre ele fiind numai contra cost.

Cititi mai multe detalii despre istoria internetului aici.

×