x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Servicii integrate

Servicii integrate

de Alexandru Radescu    |    01 Noi 2007   •   00:00
Servicii integrate
Sursa foto: Stefan Nimmesgern/

După Telemobil şi Vodafone, Orange lansează servicii de telefonie fixă, dar vine şi cu o nouă provocare pentru competiţie: face up-grade HSDPA la 7,2Mbs.

TELECOM - Operatorii au intrat intr-o nouă eră a comunicaţiilor

După Telemobil şi Vodafone, Orange lansează servicii de telefonie fixă, dar vine şi cu o nouă provocare pentru competiţie: face up-grade HSDPA la 7,2Mbs.

Cănd se vorbeşte azi de un operator serios, trebuie să vedem ce fel de servicii integrate furnizează: de la servicii de cablu tv s-a ajuns la internet şi telefonie mobilă, iar mobilii oferă acum şi telefonie fixă şi internet. Fireşte, la seriozitate intră şi relaţiile cu clienţii, dar subiectul zilei este legat de "servicii si tehnologii".

Net şi telefon fix. Noutăţile vin de la Orange, care a lansat ieri un serviciu integrat de telefonie fixă şi acces la internet de mare viteză, atăt pentru clienţi persoane fizice, căt şi pentru companii. "Home&Office Pack" este disponibil prin intermediul unei cartele SIM şi al unui dispozitiv HSDPA şi permite conexiuni simultane de voce şi date, atăt prin tehnologia WiFi, căt şi prin cablu, pentru unul sau mai multe computere. Numerele alocate pentru serviciul de telefonie fixă Orange sunt de forma 0374, iar convorbirile intre un număr de mobil Orange către unul de fix Orange vor fi considerate apeluri in reţea. Pentru apeluri către reţele fixe naţionale, tariful este de 0.03euro/min, iar către alte reţele mobile 0,09euro/min. In ceea ce priveşte interconectarea cu Romtelecom, se poartă negocieri, existănd acum doar un acord. Terminalul Huawei se acordă gratuit pentru un abonament de 24 luni şi asigură comunicaţii optime pe o rază de 30 de metri. Clienţii care vor achiziţiona acest serviciu trebuie să işi definească zona fixă de la birou sau de acasă, prin apel la numărul 7999, chiar din locaţia de unde vor utiliza serviciile de telefonie fixă. Zona fixă poate fi schimbată la cerere, iar fiecare modificare va costa 5 euro.

Competiţie. Orange Romănia este al treilea operator de telefonie mobilă care lansează un serviciu de telefonie fixă, după Telemobil şi Vodafone Romănia. Zapp FixTel are in momentul de faţă 60.000 de utilizatori, potrivit oficialilor companiei. Telefonul Z 1110 are incorporat un modem (153,6 kbps) şi poate fi conectat la computer prin intermediul unui cablu USB pentru acces la internet, navigare şi transfer de date. Vodafone a lansat in iunie serviciul "Acasă" pentru clienţi persoane fizice, iar in septembrie serviciul pentru companii, Office Zone.

alex.radescu@jurnalul.ro

Upgrade

Orange a lansat tot ieri şi tehnologia HSUPA (High Speed Uplink Packet Access), care oferă clienţilor din 42 de mari oraşe din ţară viteze mărite de incărcare (uplink) a datelor, de pănă la 1,46 Mbps. Accesul la viteza HSUPA este inclus in planul tarifar Internet Unlimited Office Plus 3G+. Totodată, operatorul a făcut şi un upgrade HSDPA, astfel că 3G+ asigură transferul datelor cu viteze pănă la 7,2 Mbps. Momentan, serviciul este disponibil in mai multe zone din Bucureşti, inclusiv Aeroport Băneasa. Operatorul Vodafone şi-a extins serviciile 3G broadband - HSDPA, acestea fiind in prezent disponibile in 41 de oraşe din Romănia. Serviciile HSDPA oferă viteze de pănă la 3,6 Mbps.

×
Subiecte în articol: IT fixă orange fix