x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Site-ul WikiLeaks, dezactivat. Atac cibernetic masiv!

Site-ul WikiLeaks, dezactivat. Atac cibernetic masiv!

03 Dec 2010   •   11:31

UPDATE:  WikiLeaks şi-a schimbat numele de domeniu

 Site-ul WikiLeaks are, începând de astăzi, o nouă adresă online, informează presa elveţiană. Potrivit publicaţiei online 24heures.ch, noua adresă de web – wikileaks.ch – o înlocuieşte pe cea veche - www.wikileaks.org, aceasta din urmă fiind dezactivată noaptea trecută.

UPDATE: WikiLeaks si-a mutat DNS-ul in Elvetia

In urma cu putin timp, WikiLeaks a anuntat ca si-a schimbat DNS-ul la o companie din Elvetia. Momentan numele domeniului (www.wikileaks.org) nu s-a propagat, insa informatiile pot fi accesate la adresa: http://213.251.145.96/

WikiLeaks susţine că site-ul său a început să fie vizat de atacuri după publicarea celor peste 250.000 de note diplomatice americane clasificate. Organizaţia afirmă că site-ul său este găzduit în prezent de servere din Europa.

Într-o declaraţie postată pe site-ul său, EveryDNS.net afirmă că a emis o notificare de 24 de ore către WikiLeaks, care a expirat joi la ora 03.00 GMT (05.00, ora României).

Atacurile cibernetice împotriva site-ului Wikileaks ameninţă "stabilitatea infrastructurii EveryDNS.net, care permite accesul la aproape 500.000 de alte site-uri", potrivit declaraţiei.

Într-o postare pe Twitter, WikiLeaks a recunoscut că domeniul său a fost şters de EveryDNS.net.

×