x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Smartphone-uri pe care nici americanii nu le pot sparge

Smartphone-uri pe care nici americanii nu le pot sparge

de Radu Tudor    |    20 Noi 2015   •   15:40
Smartphone-uri pe care nici americanii nu le pot sparge
Sursa foto: radu-tudor.ro

Procuratura din Manhattan acuză Apple şi Google că îngreunează asigurarea protecţiei new-yorkezilor prin criptarea smartphone-urilor şi propune o lege federală care să permită accesul autorităţilor la datele stocate pe dispozitivele mobile, relatează MarketWatch.

“Deciziile Apple şi Google de a criptare din default a smartphone-urilor înseamnă că autorităţile nu mai pot avea acces la dovezi privind activităţi ilegale stocate pe aceste dispozitive”, afirmă biroul procuraturii districtului Manhattan într-un raport intitulat “Criptarea smartphone-urilor şi siguranţa publică”.

Criptarea îngreunează accesul autorităţilor la dovezile existente pe smartphone-uri, chiar când dispun de mandate de percheziţie, se arată în raport.

În perioada 17 septembrie 2014-1 octombrie 2015, biroul procuraturii din Manhattan nu a reuşit să pună în aplicare 111 mandate de percheziţie pentru smartphone-uri dotate cu sistemul de operare iOS 8 al Apple.

“Apple şi Google nu sunt responsabile de asigurarea protecţiei publice. Asta este sarcina autorităţilor”, notează raportul.

Mai multe detalii, pe radu-tudor.ro

×
Subiecte în articol: smartphone ios 8 Apple google telefoane mobile