x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SMS, MMS, E-mail

SMS, MMS, E-mail

de Alexandru Radescu    |    27 Dec 2007   •   00:00
SMS, MMS, E-mail
Sursa foto: AFP /

AirFrance este primul operator aerian care oferă servicii de telefonie mobilă la bordul aeronavelor sale. Prin intermediul sistemului Mobile OnAir, instalat in avioanele Airbus A318, pasagerii rutelor europene vor putea trimite şi primi SMS-uri, precum şi e-mailuri.

AirFrance este primul operator aerian care oferă servicii de telefonie mobilă la bordul aeronavelor sale. Prin intermediul sistemului Mobile OnAir, instalat in avioanele Airbus A318, pasagerii rutelor europene vor putea trimite şi primi SMS-uri, precum şi e-mailuri. De fapt este vorba de o primă perioadă de testare, in a doua fază putăndu-se folosi celularul şi pentru servicii de voce. Cei care vor zbura cu respectivele Airbus-uri vor avea la dispoziţie şi chestionare cu 20 de intrebări, pentru a se analiza modul de utilizare al acestor servicii. Testele vor dura şase luni, duşă care oficialii AirFrance vor examina răspunsurile pasagerilor şi vor hotări asupra extinderii sistemului Mobile OnAir pe toate zborurile companiei. Utilizarea acestui sistem in aeronave va fi activată de la altitudinea de 3.000 de metri.

ROMĂNIA. In luna noiembrie, ANRCTI a anunţat debutul consultărilor publice privind utilizarea telefoanelor mobile in timpul zborurilor efectuate cu avionul şi a propus un tarif anual de 9 euro pentru folosirea unui canal GSM (1710-1785 şi 1805-1880 MHz) desemnat la nivel naţional in scopul utilizării la bordul aeronavelor. Compania norvegiană Aeromobile a fost autorizată de ANRCTI pentru furnizarea de servicii publice de comunicaţii electronice (voce+sms) la bordul aeronavelor in spaţiul aerian al Romăniei, iar Onair (Elveţia) a depus la ANRCTI documentaţia necesară autorizării.

×
Subiecte în articol: IT