x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony Handycam TD10, viaţa noastră, în 3D

Sony Handycam TD10, viaţa noastră, în 3D

de Alexandru Radescu    |    01 Iul 2011   •   21:00
Sony Handycam TD10, viaţa noastră, în 3D

Sony Handycam TD10 nu e pri­ma camera video 3D de pe piata ro­­­ma­neasca. Exista de cateva luni pri­­­ma serie de camere cu filmare tridimensionala de la Panasonic, dar diferentele intre modelele pro­pu­­se de cei doi mari producatori asi­­­­­a­­­­tici sunt substantiale.

Daca la Panasonic obiectivul 3D se ataseaza unei camere video cu un design obisnuit, dupa care ur­­­meaza procedurile de calibrare, la Sony totul a fost refacut de in­gi­neri. Cel putin la acest prim model, ce­r­intele tehnice sunt in de­fa­voa­rea designului, dar performantele vi­deo devin mai importante.

Dar ce au facut inginerii Sony si, mai ales, ce vrea sa insemne 'pri­ma camera 3D Double Full HD'? Camera beneficiaza de un sis­tem cu obiectiv du­blu, ce in­clu­de doua dintre com­ponentele prin­cipale ale dispozitivului – doua obiec­tive Sony G, doi senzori CMOS 'Exmor R' si doua proce­soa­­re de imagine 'BIONZ'. Gratie aces­tui sistem dual de inregistrare, nu este in­les­nita doar redarea 3D la rezolutie FulHD pe un televizor. De asemenea, continutul 3D poate fi vizuali­zat fara a fi nevoie de oche­lari spe­cifici pe ecra­nul LCD 3D, Xtra Fine tac­til, de 3,5 inci al gad­getului. Aici ne oprim pu­tin pentru a explica modul in care bu­toanele camerei ajuta 'jocul' 2D-3D. Practic, sunt cate doua bu­toa­ne pentru filmare si pentru redare. De mentionat ca poti urmari atat 3D, cat si 2D ceea ce filmezi in functia tridimensio­nal. Pentru re­da­re, pe ecranul ca­me­rei exista si versiunea 'highlight' care edi­tea­za automat si scur­tat toate fi­si­e­re­le, adaugand si co­loa­na sonora.

TD10 asigura un zoom optic x10 (stabilizare de optica de imagi­ne SteadyShot) pentru filmarea 3D si x17 pentru filmare 2D. Ja­po­­ne­zii au lasat clasicul buton de zo­om in partea superioara a ca­me­­­rei, dar au inclus aceasta func­tie si pe ecranul tactil.

Tot ceea ce filmam (sau fo­to­grafiem) cu aceasta camera este sto­cat pe memoria flash de 64 GB, la care se adauga un card SDHC. In func­tie de fiecare 'nivel' al re­zo­lu­tiei, timpul de inregistrare varia­za, iar meniul este unul simplificat: pe ecranul tactil sunt doar sase pic­to­grame. Camera Sony Handycam TD10 poate fi achi­zi­tionata la pret de 7.000 de lei.

×
Subiecte în articol: tehnică