x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony Vaio TZ - design şi portabilitate

Sony Vaio TZ - design şi portabilitate

08 Sep 2007   •   00:00

Modelul TZ este succesorul modelului TX şi este primul laptop de la Sony care foloseşte procesorul Core 2 Duo cu consum scăzut de energie de la Intel. Laptopul vine echipat cu Windows Vista Business şi un pachet de software proprietar Sony.

Modelul TZ este succesorul modelului TX şi este primul laptop de la Sony care foloseşte procesorul Core 2 Duo cu consum scăzut de energie de la Intel. Laptopul vine echipat cu Windows Vista Business şi un pachet de software proprietar Sony.

Deşi design-ul şi dimensiunile reduse par să fi fost principalele preocupări ale creatorilor acestui laptop, dotările sunt de ultimă generaţie. Procesorul Intel Core 2 Duo la 1,2Ghz, cei 2Gb de memorie DDR2 la 667 şi HDD-ul de 100GB vor mulţumi şi cel mai pretenţios utilizator. Remarcabil faptul că designerii au reuşit să inghesuie in carcasă un DVD writer.

Laptopul este silenţios, ventilatoarele făcăndu-se auzite foarte rar. Display-ul de 11,1 inch funcţionează la rezoluţia de 1366 x 768 şi foloseşte tehnologia LED backlight. Calitatea imaginii şi unghiul mare de vizibilitate il recomandă pentru prezentări sau vizualizări de filme.

In aplicaţii uzuale, bateria rezistă intre patru şi cinci ore. Placa video este punctul slab al acestui laptop: chipsetul Intel 945GM oferă performanţe foarte scăzute in jocuri sau aplicaţiile care cer putere de procesare video. WiFi 802.11 a/b/g, modem 56k, 2 porturi USB, PC Card reader, Bluetooth, FireWire completează lista dotărilor, dar la nivel de conectivitate, lipsa unui card SIM 3G poate constitui un impediment.

Să revenim la design. Sony Vaio TZ este un laptop cu adevărat frumos. Liniile elegante, dimensiunile şi negrul mat te atrag de la prima vedere. Displayul este susţinut de un ax care iese in evidenţa şi la capetele căruia se află butonul de pornire şi mufa de incărcare. Butonul de pornire este transparent, de culoare verde cănd sistemul este pornit şi de culoarea chihlimbarului cănd sistemul se află in stand by. Tastele sunt puţin ridicate, plate şi perfect dreptunghiulare. Deşi distanţa intre taste este suficient de mare, ai nevoie de ceva timp pentru a te acomoda cu tastatura.

Sony Vaio TZ

Preţ: 8.499, Spny Center

Procesor:

Intel Core 2 Duo 1,2 Ghz

Memorie: 2GB DDR2

Hard disk: 100 GB

Placă video: Intel 945GM

Display: 11,1 inch, 1366x768

Conectivitate: WiFi 802.11 a/b/g, Bluetooth, PC Card reader

Dimensiuni: 275x195x25 mm

Greutate: 1,19 kg

×
Subiecte în articol: test hardware